Štýl

Počas Street Art festivalu sa uskutoční aj predstavenie Neochotníkov

"Návštevníci sa môžu tešiť na výstavy fotografií, výtvarného umenia a ďalšieho, nielen hudobného programu, uviedol organizátor podujatia."

TASR, 29. júla 2022 10:48
Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Festival pouličného umenia Piešťany Street Art sa uskutoční v piatok a sobotu 30. júla. Vystúpenia sa budú v centre mesta, v partnerských reštauráciách, kaviarňach a v letnom kine sa uskutoční divadelné predstavenie Neochotníkov - Piešťanského ochotníckeho divadla vedeného Emmou Vičanovou. TASR o tom informoval organizátor podujatia Branislav Galo.

Medzi vystupujúcimi budú Nina Kohout, Varkocs, ZVA 12-28 Band, Family Friend, Drumology či JuJu Planet Dub s hosťami. "Neoddeliteľnou súčasťou festivalu bude voľná výtvarná tvorba street art umelcov – Street Art na plote, ktorá potrvá až do konca augusta. Návštevníci sa môžu tešiť na výstavy fotografií, výtvarného umenia a ďalšieho, nielen hudobného programu," uviedol Galo.

Na festivale sa predstavia aj Gajdošskí Trogári, zaoberajúci sa spracovaním ľudových piesní z okolia Nitry, africká bubnová show Jamadan, DJ Wychitawacs či ethno-folk pesničkárka a pouličná umelkyňa Meluzína.

Milovníci tradičnej írskej hudby si prídu na svoje na koncerte Noela McCarthyho s kapelou Drowsy Maggie, hrajúcou tradičné írske folkové skladby v pôvodnom prevedení. Okrem oficiálneho programu je každoročne súčasťou Street Art festivalu voľná zóna Zahraj si, kde môžu umelci predstaviť svoju originálnu tvorbu bez výberových kritérií.

Piešťany Street Art festival vznikol v roku 2016 ako neformálne jednodňové stretnutie priateľov a pouličných umelcov. "Od začiatku bolo jeho hlavnou myšlienkou prinášať originálne a tradičné umenie do ulíc mesta, ako aj znovunavrátenie vnímania ulice ako spoločného priestoru. V roku 2021 sa stal dvojdňovým podujatím," doplnil Galo.

Hlavný program festivalu je bez vstupného a vzniká s podporou mesta Piešťany, Rezortu Piešťany, Mestskej knižnice Piešťany, MsKS Piešťany a partnerských reštaurácií a kaviarní.



Komentáre