Štýl

Celebrity sa vyfintili, jubilejný Ples v Opere otvoril Rick Astley

"Jubilejný 15. ročník tohto podujatia otvoril prvýkrát v jeho doterajšej histórii slávnostným úderom na gong muž, 48-ročný anglický spevák a skladateľ Rick Astley. "

Webmagazin.sk/TASR, 10. januára 2015 22:15
V sobotu večer 10. januára 2015 sa začala slovenská plesová sezóna, ktorú už po pätnástykrát v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave otvoril Ples v opere. Na snímke vľavo Juraj Lelkeš prichádza s manželkou Sisou Lelkeš-Sklovskou. Foto: TASR - Martin Baumann


Pred pár minútami sa začala slovenská plesová sezóna, ktorú v rámci dlhoročnej tradície otvára Ples v opere. Jubilejný 15. ročník tohto prestížneho a dobročinného podujatia v historickej budove Slovenského národného divadla otvoril prvýkrát v jeho doterajšej histórii slávnostným úderom na gong muž, 48-ročný anglický spevák a skladateľ Rick Astley. V prípade moderátorky však ostala tradícia neporušená, je ňou už po pätnástykrát žena, herečka Monika Hilmerová.

„Každé jubileum trocha zaväzuje prísť s niečím iným, vymyslieť niečo výnimočnejšie. Najväčšou novinkou je tá, že prvýkrát v histórii nebude hviezdou plesu žena, ale muž, to sme si šetrili už niekoľko rokov práve na toto jubileum, naopak, režisérkou večera je žena. Úvodný ceremoniál sme zasvätili baroku, keď plesy vznikali, čo bude pocta tomuto obdobiu. Okrem hviezdy večera Ricka Astleyho budú na plese účinkovať iba slovenskí interpreti, tento večer bude patriť slovenskej popmusic,“ uviedla pre TASR riaditeľka plesu Andrea Cocherová.
V sobotu večer 10. januára 2015 sa začala slovenská plesová sezóna, ktorú už po pätnástykrát v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave (na snímke) otvoril Ples v opere. Foto: TASR Martin Baumann

Plesoví hostia si v priebehu večera zatancujú pri hitoch Mira Žbirku, skupiny Hex či speváka Roba Opatovského. Nezameniteľnú atmosféru do budovy Slovenského národného divadla prinesie aj orchester Cigánski diabli s Katkou Knechtovou, ktorí na jeseň absolvovali úspešné spoločné turné.

Na jubilejný ročník sa patrične vychystala aj historická budova Slovenského národného divadla na Hviezdoslavovom námestí. Návštevník operných predstavení by tento kultúrny stánok dnes večer nepoznal. Nezmenený je iba vstupný foyer, chýbajú kreslá v prízemí hľadiska a celá plocha je vyrovnaná na úroveň javiska. Na zadnom javisku vyrástla poschodová galéria pre hostí, zmenili sa aj lóže. Hostia plesu tak majú možnosť predviesť svoje tanečné umenie na priestrannom tanečnom parkete. Potvrdil to aj Rick Astley po príchode na parket slovami „nádherný dom“.
V sobotu večer 10. januára 2015 sa začala slovenská plesová sezóna, ktorú už po pätnástykrát v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave otvoril Ples v opere. Na snímke vpravo bývalý hokejový reprezentant Zdeno Cíger prichádza s manželkou Xéniou. Foto: TASR Martin Baumann


Ples v opere začal písať svoju históriu v roku 2001. Na začiatku bol zámer nadviazať na plesovú tradíciu, ktorá sa pestovala v mestách po celom Slovensku. Prvou hviezdou v roku 2001 bola speváčka Lucie Bílá, moderátorkou Alena Heribanová. Po pätnástich rokoch predstavuje Ples v opere nielen spojenie spoločenskej elegancie, vysokého kultúrneho zážitku, ale neodmysliteľne k nemu patrí aj jeho dobročinné poslanie.

Tu bude player

Ples v opere našiel svoje miesto v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave, ktorá sa spája s vrcholnými umeleckými aj spoločenskými podujatiami. Plesu sa opätovne dostalo tej cti, že nad ním prevzala záštitu Bratislava, hlavné mesto Slovenskej republiky. Ples v opere každoročne poctia svojou prítomnosťou významné osobnosti spoločenského a hospodárskeho života.

ODPORÚČAME AJ:
TAKÁTO JE PRAVDA: Muži sa o seba starajú šesťkrát viac ako ženy
Päť novoročných predsavzatí, ktoré by si mala dať každá žena
Zažiarte na vianočnom a silvestrovskom večierku. Tu je päť tipov
Päť beauty zlozvykov, ktorým by ste mali dať červenú
Už dnes vieme, čo bude fičať v roku 2015

Komentáre