Štýl

Oscarová noc: Takto sa na červenom koberci predviedli hviezdy

"Odovzdávanie zlatých sošiek je v prvom rade o filmoch, pre ženy je to ale aj skvelá príležitosť prevetrať krásne róby. Poďte s nami nakuknúť na červený koberec a vybrať najkrajšiu dámu oscarovej noci."

Veronika Rosputinská, 3. marca 2014 11:00
Lupita Nyong Foto: TASR/AP Photo


Oscary 2014 poznajú mená víťazov. V hlavnej kategórii bodovala dráma 12 rokov otrokom, ktorá sa stala najlepším filmom spomedzi všetkých nominovaných. Vďaka tejto snímke sa zviditeľnila mladá Lupita Nyong'o, pre ktorú to bola úplne prvá filmová úloha a hneď aj oscarová. Predviedla sa v jemnej bledomodrej róbe s hlbokým výstrihom, v ktorej vyzerala ako rozprávková víla.

Sošku za hlavnú ženskú úlohu si tento rok odniesla Cate Blanchett za film Jasmínine slzy, ktorá na odovzdávaní zažiarila v priesvitnom modeli posiatom bielymi perleťovými ozdobami. Najviac nominácií premenil film Gravitácia, jeho hlavná hrdinka, Sandra Bullock, prišla v tmavomodrej róbe. S jemným mejkapom, bez výrazných doplnkov a romantickými kučerami patrila medzi najelegantnejšie dámy noci.

Drahé kovy


Táto plesová sezóna bola najmä o drahých kovoch, presnejšie povedané, o kovových odleskoch na šatách. Dominovali strieborná, menej zlatá a niektoré dámy siahli aj po medených róbach. Podobne to bolo aj na Oscaroch, dámy vsadili najmä na striebristé odtiene. Takto sa predviedli napríklad Jenna Dewan, Jennifer Garner, Angelina Jolie, Kate Hudson či Jessica Biel.



Nechýbala ani čierna klasika, siahli po nej Julia Roberts, Emma Watson, Charlize Theron či Anne Hathaway, ktorá ju doplnila výraznými štrasmi. Medzi najvýraznejšie ženy večera patrila aj Portia de Rossi v úchvatných zlatých šatách, v ktorých vyzerala ako antická bohyňa.

Ktorá z dám sa najviac páči vám?

Komentáre