Štýl

Najlepší pomocníci do záhrady

"Ak si už naozaj neviete dať rady s vaším trávnikom pri vašom dome alebo prerastenou trávou pri plote, premýšľajte či nekúpiť nového pomocníka. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 10. decembra 2020 9:47
Foto: Virrage Images / Shutterstock.com
Teraz, pred Vianocami by ste si spravili radosť vy, či náhodou chcete obdarovať niekoho, kto po novom náradí do záhrady túži? Nakupujte čo je potrebné a nebudete mať zbytočné starosti.

Trávnik krásne zarovnaný
Sú miesta, kde sa klasickou kosačkou nedostanete. To je úplne normálne. Chcete mať váš dom poriadne oplotený, chránený a rovnako na ňom mať aj niekoľko vecí ako napríklad bazén, gril a podobne. Čo by ste ale robili v prípade, že tráva vám na týchto miestach rastie a neviete ju zosekať? Strihanie klasickými nožnicami by bolo zdĺhavé, preto by ste mali investovať do nového krovinorezu. Nie sú drahé a ani náročné na údržbu. Používať ho určite budete, pretože je vždy lepšie posekať a zarovnať trávnik všade, aby pôsobil krajšie. Nemusíte si ho kupovať len ako doplnok, ale aj ako jediný stroj na sekanie trávy. Určite nebudete ľutovať.

Na výber máte niekoľko možností
Ak by sa vám naopak nechcelo tak dlho kosiť trávu, pomôže vám kosačka. Tá na jedno prejdenie pokosí naozaj veľký kus trávy. No aj tu záleží na veľkosti samotného stroja. Nezabudnite, že si môžete vybrať z niekoľkých variant. Benzínové, akumulátorové alebo elektrické. Aký je v nich rozdiel? Predsa len, všetky majú svoje výhody aj nevýhody. S benzínovými a akumulátorovými sa nemusíte báť pokosenia elektrického kábla, no benzín je drahší ako elektrina a akumulátor zase treba dlho nabíjať. Ak teda nebudete mať viacero batérií, väčšiu plochu len tak nepokosíte. Elektrické sú tichšie, ale majú kábel, ktorý vás výrazne obmedzí. Vyberajte si teda podľa toho, akú rozlohu dvora máte a koľko prekážok na ňom je. Benzín je hlučný ale praktický a zase ten akumulátor je zlatá stredná cesta, kedy stačí nakúpiť viacero akumulátorových batérií.

Komentáre