Štýl

Na čo sa posadíte, tak sa budete cítiť...

"Hovorí sa, kto si ako ustelie, tak bude spať. Hoci ide o frazeologizmus, veľakrát je v reálnom živote pravdivý. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 21. októbra 2020 8:37
Foto: AlexRoz / Shutterstock.com
Ak je však reč o sedacej súprave, možno to povedať aj takto, pretože nie je sedačka ako sedačka a treba si uvedomiť aj fakt, že ide väčšinou o dlhodobejšiu investíciu. Preto zbystrime pozornosť, keď zariaďujeme domácnosť a stojíme pred kúpou sedacej súpravy.

Menšia či väčšia? Klasická alebo rohová? Výber je na nás!


Všeobecne platí, že ak ideme kupovať drahšiu vec, vopred si premyslíme všetky plusy i mínusy kúpy, aby sme sa správne rozhodli. Platí to aj v prípade zariaďovania domácnosti. Berieme do úvahy viacero kritérií, ktorými sú nielen cena, ale aj rozmery, veľkosť, prevedenie či farba alebo materiál sedacej súpravy. Všetky tieto faktory sú veľmi dôležité, aby kúpa sedačky splnila svoj účel.

V súčasnosti existuje na trhu množstvo rôznych sedacích súprav, ale nie každá sa hodí do našej domácnosti. Pokiaľ máte dostatok priestoru v dome či byte, môžete rozmýšľať aj nad sedačkou väčších rozmerov. Ak často prijímate návštevy aj na viac dní, tak by sa oplatilo investovať do rozkladacej sedacej súpravy s úložným priestorom. Veľmi elegantné sú aj rohové sedacie súpravy, ktoré skrášlia vašu obývačku a zútulnia príbytok.

Aj výber obývacej steny je rovnako dôležitý


Tak ako dôsledne vyberáme sedaciu súpravu, rovnako by sme mali postupovať aj pri výbere a kúpe obývacej steny. Opäť berieme do úvahy veľkosť obývačky, aby sa obývacia stena do nej vošla, farebne ladila najmä so sedačkou a inými doplnkami. Čo sa týka dizajnu obývacej steny alebo materiálu, ide čisto o osobný vkus a štýl každého z nás.

Za zváženie stojí aj praktický rozmer obývacej steny, ak máme radi viacero vecí na jednom mieste. Čím viac úložného priestoru nám stena ponúkne, tým viac vecí môžeme do nej vložiť. Ak nám to veľkosť obývačky dovolí, dobrou voľbou môžu byť napríklad obývacie steny s viacerými zásuvkami, knižnicou či skrinkami.

Komentáre