Štýl

Trend týždňa: Ženské strihy a rozkvitnuté látky

"Výrazným prvkom tejto letnej sezóny sú ultra ženské strihy a kvetinové motívy."

Veronika Rosputinská, 30. júla 2013 10:00
Karen Millen Foto: Karen Millen
Na prehliadkových mólach značiek ako Chanel, Erdem či Elie Saab sme videli luxusné látky a ultra ženské strihy, ktoré sa okamžite stali horúcim trendom sezóny. Spolu s kvetinovými motívmi, 3D kvetinovou potlačou a kontrastnými látkami zostúpili z mól aj do obchodných centier.

F&F Foto: F&F
Kvetinové motívy sú obľúbené každú sezónu a najviac sa nosia práve v lete. Módni návrhári aj dizajnéri sa v ich prípade hrajú s fantáziou a v obchodoch sa objavujú kvety chladné aj horúce, malé aj maxi, pravidelné až geometrické, ale aj kvetinové motívy v štýle obrazov od Moneta.

Rozkvitnuté obchody


Keď sa prejdete po obchodoch, zistíte, že centrá toto leto skutočne rozkvitli. Hravé slnečnice, pôvabné orchidey, nevinné margarétky, divé maky – kvetinové inšpirácie túto sezónu nemajú hraníc. Objavujú sa na tričkách, nohaviciach, šatách, sukniach, sakách, plavkách, topánkach aj doplnkoch.

Nebojte sa kombinácií


Módne odvážnejším ženám so sklonmi k miernej extravagancii táto sezóna praje. Trendom sú bláznivé kombinácie na prvý pohľad neskombinovateľných kúskov. Kvetinové motívy doplnené geometrickými či bodkovanými už dávno nie sú tabu.



Ak chcete zvoliť niečo jednoduchšie, skombinujte kvetovanú sukňu s jednofarebnou blúzkou pre elegantný dojem alebo s obyčajným tielkom pre ležérny. Pamätajte však, že čím je kvetinový vzor výraznejší a väčší, tým jednoduchší a nenápadnejší by mal byť strih.

Komentáre