Štýl

Toto je päť najväčších chýb v líčení! Ktorej sa dopúšťate vy?

"Líčenie je dnes pre väčšinu žien každodennou záležitosťou, stále sa však dopúšťajú mnohých chýb. Poznáte tie najväčšie hriechy?"

Veronika Rosputinská, 19. novembra 2013 10:00
Ilustračné foto Foto: Očarujúca.sk/Kaja Čemová


Používanie mejkapov a rôznych farbičiek je pre mnohé ženy samozrejmosťou. Ruka v ruke s túžbou líčiť sa by mal ísť aj záujem o postupy, ako docieliť, aby výsledný efekt vyzeral prirodzene a zvýrazňoval na tvári to pekné. Nevhodnými postupmi a prípravkami docielime opak, podčiarkneme každú nedokonalosť a vrásku. Toto je päť najčastejších omylov!

Mejkap


Základom líčenia je mejkap. Omyl! Hoci to mnohé ženy predpokladajú, pravda je inde. Úplným základom akéhokoľvek líčenia je podkladový krém, ktorý pleť vyživuje, keďže úlohou mejkapu nie je pleť hydratovať, hoci mnohé značky na tom stavajú svoju reklamu. Druhým problémom v súvislosti s mejkapom je jeho odtieň. Nikdy si v obchode mejkap neskúšajte na ruku, ale priamo na tvár, keďže odtieň pleti je iný, ako odtieň pokožky rúk.

Púdre a lícenky


Skvelí pomocníci, ale aj nepríjemní záškodníci. V prípade používania púdrov a líceniek platí pravidlo, že menej je niekedy viac. Púdre majú úlohu pleť zmatňovať, preto ich používajte najmä na T-zónu – čelo, nos a brada – a v primeranom množstve, aby sa vám na pleti nevytvorili šupinky. Veľa púdru tiež zvýrazňuje vrásky. Lícenka má zas v prehnaných množstvách tendenciu vytvárať „klaunovskú tvár“.

Obočie


Trend vytetovaného úzkeho pásika nahradzujúceho obočie je preč, nosí sa prirodzenosť. Tú určite nedosiahnete, ak si budete obočie kresliť ceruzkou na oči. Uprednostnite skôr hnedý očný tieň a snažte sa vybrať odtieň, ktorý čo najviac sedí k vašim vlasom. Jemnej blondínke sa výrazné hnedé obočie určite nehodí.
Ilustračné foto Foto: Očarujúca.sk/Kaja Čemová

Očné tiene


Ak nemáte cit v rukách a zmysel pre detail, radšej sa o prepracované líčenie očí nepokúšajte a uprednostnite nahé líčenie. Ak predsa len chcete niečo výraznejšie, pamätajte, že jeden odtieň nepatrí na celé viečko! Postupujte od vnútorného kútika jemnejšími farbami k tým tmavším smerom von. Tiež investujte do fixátora, ktorý zabráni, aby sa vám očný tieň nahromadil do jednej neestetickej línie.

Špirála


Máte dokonalú pleť, ideálny odtieň mejkapu, správnu mieru púdru aj lícenky, tip top obočie aj oči a pocit, že perfektný dojem už nepokazí nič? Opäť omyl! Najčastejšou chybou býva nesprávne zvolená alebo nekvalitná špirála. Dbajte o to, aby nebola zaschnutá a na očiach nevytvárala hrudky a neotláčala sa. A ako bonus jeden tip od vizážistky Kaji Čemovej: „Použite pokojne aj dva druhy špirály, jednu zhusťujúcu a jednu predlžujúcu. Mám rada experimentovanie a tento trik som si vymyslela pre seba, keďže žiadna špirála mi nevedela aj zhustiť aj pekne predĺžiť riasy. Nanesiem si jednu vrstvu zhusťujúcej špirály a na končeky predlžujúcu. Neosvedčilo sa mi naniesť niekoľko vrstiev špirály, pretože riasy sú potom zlepené a mám pocit ťažkých očí.“

Komentáre