Štýl

Buďte stále príťažlivá a krásna: Tri rady ako na to

"Niekedy máme mylnú predstavu o tom, že vyzerať dobre v štyridsiatke môžu len celebrity po niekoľkonásobných zákrokoch. Pritom k tomu stačí tak málo. Dodržujte tieto rituály a buďte krásne stále."

Diana Vaculová, 24. decembra 2014 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR - Lukáš Furcoň


Či už chceme alebo nechceme, starneme. A spolu snami i naša pokožka. Niektoré dámy to nevedia prehrýzť, a tak vsadia na nože skúsených chirurgov. Naša redakcia verí, že krásne môžeme byť v každom veku. Aj s vráskami. Len sa treba vedieť postarať o vlastné telo.

Pozor na slnko


Takmer všetci zbožňujú leto a s ním spojené horúčavy. Veď je to práve slnko, čo nám svojim spôsobom dodáva energiu. Nemali by sme zabúdať na fakt, že jeho lúče sú skutočne škodlivé, pokiaľ sa dostatočne nechránite. A to nielen v lete, ale aj v zime. Takže ak chcete mať krásnu pleť, investujte do kvalitných krémov s ochranou proti slnečnému žiareniu.

Investujte do seba


Pri investovaní ešte chvíľku zostaneme. Máme namysli investovanie do kvalitnej kozmetiky. Denné a nočné krémy sú základ. No chýbať vám nesmie ani hydratačný krém či kvalitné odličovacie prostriedky. Na krémy proti vráskam či iné predražené výmysly dermatologického a farmaceutického priemyslu môžete pokojne zabudnúť. Väčšinou je to totiž skôr značka či akýsi prepych, za ktorý platíte, než akýkoľvek reálny omladzujúci účinok.

Genetika verzus zdravý režim


Aj keď genetiku neovplyvníme, nemali by sme to ešte vzdávať, pretože genetika tvorí iba päťdesiat percent z našej krásy. Aj keď možno neodstránite dedičné pigmentové škvrny, je tu ešte stále kopec vecí, ktorým pomôcť môžete. Napríklad aj zdravým životným režimom. Pravidelné stravovanie, pohyb a dostatok spánku.

Tieto tri činnosti totiž zabezpečujú prísun potrebných živín, prúdenie krvi a regeneráciu povrchových buniek. Keď už pre nič iné, tak možno pre vašu pleť by ste si teda napríklad mali dávať pozor na to, čo jete. Odrazí sa to totiž nielen na vašej váhe, ale aj na pokožke. Takže, ak ešte nemáte novoročné predsavzatie, inšpirujte sa týmito tipmi.

ODPORÚČAME AJ:
Zažiarte na vianočnom a silvestrovskom večierku. Tu je päť tipov
Už dnes vieme, čo bude fičať v roku 2015
TAKÁTO JE PRAVDA: Muži sa o seba starajú šesťkrát viac ako ženy
Prehľadajte chladničku: Tieto potraviny pomôžu vašim vlasom
Neviete, čo kúpiť vášmu partnerovi pod stromček? Tu je päť tipov

Komentáre