Štýl

Čierna jar v podaní Fera Mikloška

"Pestré farby, ľahké materiály, veselé motívy? Takto si jar v móde asociuje hádam každý. Jeden z najznámejších slovenských návrhárov sa rozhodol zbúrať toto klišé a predstavil čiernu jarnú kolekciu!"

Veronika Rosputinská, 12. marca 2014 8:00
Fero Mikloško s jednou zo svojich modeliek po prehliadke. Foto: Peter Frolo


S príchodom jari sa všetci tešíme, ako zo seba pozhadzujeme ťažké vrstvy oblečenia a vhupneme do ľahučkých šiat. Ale priznajme si, jar, najmä jej prvé týždne, býva ešte v podstate chladná a aj keď túžime po letnej sviežosti, jarná rozvážnosť by mala dostať prednosť. Inšpirujte sa novou kolekciou známeho dizajnéra Fera Mikloška!

THE LITTLE BLACK COLLECTION je najnovšia kolekcia, ktorú návrhár verejnosti predstavil začiatkom týždňa. Inšpiráciou sa mu stali „malé čierne“, ktoré predstavil na 22 rôznych spôsobov. A ako sme u tohto dizajnéra zvyknutí, opäť nechal vyniknúť svoj zmysel pre detail a dômyselné strihy.

Čierna romantika


Kolekcia dýcha romantikou Paríža a nemýľte sa, netočí dookola modely malých čiernych, priestor dostali aj dlhá sukňa, nohavice či kabátik. Všetko v rôznych dĺžkach, strihoch a samozrejme, z kvalitných materiálov ako brokát, hodvábna vlna, dišes, buklé vyšívané flitrami či prírodné kožušiny. Nechýbali volány, čipka či jednoduchšie modely a trendové kúsky ako sukňa so zvýšeným pásom doplnená skráteným topom či nadčlenkové nohavice, ktoré v kombinácii s lodičkami nechali vyniknúť členky.

Jarná kolekcia Fera Mikloška Foto: Peter Frolo
Voľbu čiernej prekvapivo hodnotíme ako skvelú. Je ozaj nadčasová, pôvabne elegantná pre denné modely a rafinovane sexy pre večerné kokteilky. A čierna rozhodne nič nepokazí ani v prípade noblesnej večernej róby. Čo z toho vyplýva? Kúsok inšpirovaný malými čiernymi je nevyhnutnosťou šatníka každej ženy!



“Svoj obdiv k parížskym módnym domom som nikdy netajil. Nakoniec, Paríž je predsa kolískou haute couture a módy v súčasnom ponímaní. To, čo ma však uchvátilo a pohltilo v poslednom období omnoho viac nie je pompéznosť vzorov či výraznosť farieb, ale striedmosť a zároveň neprehliadnuteľný pôvab čiernej farby. Atmosféra malých módnych salónov oddaných “la petite robe noire” vie byť očarujúca a veľmi inšpiratívna. Môj rukopis samozrejme nesmie chýbať,” hovorí Fero Mikloško.

Komentáre