Štýl

Ako si vo veľmi malom byte vytvoriť viac úložného priestoru

"V každej rodine je veľa potrebných vecí, bez ktorých sa jednoducho nezaobídeme."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 30. októbra 2020 6:14
Foto: New Africa / Shutterstock.com
Čo však s nimi robiť, ak je plocha bytu veľmi malá? Predstavíme vám niekoľko spôsobov, ako umiestniť všetko, čo potrebujete, do bytu bez toho, aby ste museli robiť kompromisy.

Čím dlhšie žijeme v byte, tým viac sa v ňom hromadí predmetov, ktoré premieňajú priestranné prostredie na preťažený interiér. Pomocou špeciálnych univerzálnych doplnkov to však môžete zmeniť.

Využite priestor pod posteľou
Ak je vaša manželská posteľ klasicky na nohách, potom stojí za to priestor pod ňou využiť. Výsuvné boxy alebo zásuvky s krytom vám to uľahčia. Ak si však posteľ ešte len kúpiť plánujete, myslite na jej dôležité časti už pri výbere. Získate tak priestor pre bielizeň, oblečenie, knihy alebo hračky.

Vyberte si pevné skrine
Pri výbere moderného úložného systému by ste mali priestor od podlahy po strop využiť čo najlepšie. Šatník alebo samostatne stojace šatníkové skrine s krídlovými dverami vám na tento účel poslúžia najlepšie, myslite však na to, aby boli dostatočne vysoké.

Vnútorný priestor skríň by mal byť tiež premyslený do najmenších detailov, čo v tomto prípade znamená, že veľké a ťažké predmety treba ukladať do spodných políc a sezónne ľahšie do vrchných. Nebojte sa pritom využiť aj výsuvné vešiaky a iné kompaktné systémy. Myslite aj na väčšie množstvo priehradiek. Čím viac políc, tým viac miesta.

Regál alebo polica v rohu
Polica je pre malé priestory skutočnou spásou. Ešte lepšie ale urobíte, ak jej efekt a význam využijete pri zariadení rohov. Mnohé kúty našej domácnosti zívajú prázdnotou a práve s moderným policovým systémom ich môžete konečne naplno využiť.

Chce to trocha dôvtipu a chuť niečo zmeniť k lepšiemu. A pevne veríme, že vám v tom naše praktické tipy pomôžu.

Komentáre