Štýl

Ako na letnú svetelnú výzdobu na terase

"Leto je ideálnym obdobím na cestovanie a na nespútané zážitky. Po každom novom si však doprajeme relax a pohodlie doma v kruhu najbližších."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 23. júla 2022 10:47
Ilustračné foto Foto: Ewalds.sk
Spoločenskú náladu tradične podporuje teplo svetiel, ktoré si paradoxne vieme užívať aj na vlnách horúčav. Prinášame skvelé tipy na vyzdobenú a funkčne osvetlenú letnú terasu.

Rodinné teplo je len vaše – jedinečné!
Preto venujeme väčšiu pozornosť tipom na dekorácie do bytu, ktoré pripravujeme spoločne a s láskou. Nech sme kdekoľvek, pri myšlienkach na ne sa nám spájajú výlučne s rodinným domom. Rodinné teplo sviec má byť večné, nezlomné a nespútané žiadnymi konvenciami. Svoju terasu si tak vieme vyzdobiť vlastnoručne vyrobenými sviečkami, kde na dno ozdobného skleného pohára zalejeme dlhý sviečkový knôt roztopeným voskom s pridanou esenciou mäty, osviežujúceho zeleného čaju alebo upokojujúcej levandule.

Náš tip – pripravíme si aj niekoľko menších pohárov a farby na sklo. Podobne postupujeme aj pri výrobe sezónnych sviečok (nie je nutná esencia), ktoré umiestnime samostatne, alebo v kahancoch na hroby. Čím výraznejší pietny motív aplikujeme na číry pohárik, tým jednoduchší kahanec si zakúpime. Určite nášmu pohľadu neuniknú ani menšie všestranné LED sviečky, ktoré si pri pohyblivom plamienku jednak získavajú pozornosť, ale aj upokojujú a utišujú každú hlučnú spoločnosť.

Svetlo v letných tmách?
Svetlo patrí vo všeobecnosti k veľmi emočne prežívajúcim prvkom. Náladu dokáže pozitívne podnietiť, ale aj vyrušiť a znepokojovať. Bez ohľadu na to, či si svetlo ako dekoráciu vyrobíme alebo zakúpime, orientujeme sa na základe optimálnej intenzity. Záleží hlavne od priestorových možností, ale aj od spôsobu, ako chceme relaxovať. Na príjemné letné prítmie poslúži svetlo v teplej bielej do 2000 K pri toku do 100, max. 150 lm na m2.

Komentáre