Hudba a film

Záujemcovia sa môžu prihlásiť do projektu prednášok o divadle

"Cieľovou skupinou budú žiaci stredných škôl vo veku nad 15 rokov. "

TASR, 6. septembra 2022 11:25
Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Slovenské centrum AICT, ktoré je národnou sekciou Medzinárodnej asociácie divadelných kritikov, pokračuje v online projekte SMARTheatre zameranom na budovanie a kultivovanie mladého diváka, budúceho amatérskeho alebo i profesionálneho divadelného kritika. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 15. septembra. TASR o tom informovala koordinátorka projektu Zuzana Spodniaková.

Projekt má podľa nej istým spôsobom suplovať nedostatočný priestor, ktorý majú divadlo a dráma v rámci študijných osnov pre stredoškolákov. Okrem osobnej návštevy divadiel budú súčasťou programu okrem iného aj tematické workshopy, prehliadky divadiel a ďalšie diskusie. Cieľovou skupinou budú žiaci stredných škôl vo veku nad 15.

SMARTheatre je nasmerovaný na mladých ľudí, zámerom je otvárať divadlo širšej spoločenskej diskusii, hľadať presahy divadla s inými oblasťami, ako je film, výtvarne umenie, literatúra, filozofia, sociológia a podobne. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 15. septembra na adrese info@smartheatre.sk alebo vyplnení formulára na stránke projektu www.smartheatre.sk. Tretiu fázu tejto vzdelávacej aktivity podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.


Komentáre