Hudba a film

Začína sa ôsma sezóna letného kina na amfiteátri v Banskej Bystrici

"Novinky Top Gun: Maverick a Pánsky klub otvoria júnové premietania, pričom viaceré novinky a premiéry sú pripravené počas celého leta."

TASR/Webmagazin.sk, 31. mája 2022 12:22
Letné kino v Banskej Bystrici začína svoju ôsmu sezónu. Foto: Martin Dubovský

OZ za! amfiteáter pozýva aj tento rok na pravidelné večerné premietania filmov pod holým nebom na Banskobystrickom amfiteátri Paľa Bielika. Pripravilo už ôsmu sezónu Letného kina na amfiteátri, ktorá začína tradične hneď 1. júna.

Novinky Top Gun: Maverick a Pánsky klub otvoria júnové premietania, pričom viaceré novinky a premiéry sú pripravené počas celého leta. Medzinárodný deň detí môžu prísť rodiny s deťmi osláviť na amfiteáter hneď v piatok alebo v sobotu, 3. a 4. júna, kedy bude premietnutá nová rozprávka Zakliata jaskyňa a detský animovaný film Tvojazem.

“Nedele budú po Harry Potterovi a Quentin Tarantinovi tento rok patriť filmom režiséra a scenáristu Jamesa Camerona. Jeho priaznivci si tak v júni na veľkom plátne užijú tituly Terminátor, Rambo II, Votrelci a Priepasť, pričom tretiu a štvrtú nedeľu pôjde o projekciu z unikátneho 70mm panoramatického filmu”, uvádza premietač Michal Jaso z OZ za! amfiteáter.

17.-19. júna v rámci Dní mesta čaká amfiteáter aj každoročná Prehliadka panoramatických filmov [ppf]. “Detaily 7. ročníka tejto európsky jedinečnej prehliadky prezradíme už čoskoro…” dopĺňa premietač Ivan Školuda.

Online predpredaj vstupeniek je spustený na webovej stránke letnekino.bbamfiteater.sk so zvýhodneným vstupným 6€ v predpredaji. Tu je zverejnený aj kompletný júnový program.

Komentáre