Hudba a film

Vychádzajú vinylové reedície ôsmich albumov skupiny Elán

"Takisto obalové príslušenstvo je exkluzívne, sú to redizajny pôvodných obalov vo vysokej kvalite, pričom obal každého albumu obsahuje nový, veľmi obsažný a zasvätený sprievodný text."

TASR, 2. decembra 2022 11:12
Na snímke členovia hudobnej skupiny Elán. Foto: TASR - Jakub Kotian

Fanúšikovia skupiny Elán a vinylových platní si v týchto dňoch prídu na svoje. Januárový návrat skupiny Elán do svojho materského vydavateľstva prináša významné ovocie. Opus pripravil na vianočný trh vinylové platne ôsmich radových albumov tejto najpopulárnejšej československej hudobnej skupiny. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Minulý rok v novembri vyšla v CD aj LP reedícii ich prvotina Ôsmy svetadiel (vydaná prvýkrát v roku 1981) a teraz nasledujú reedície ďalších radových albumov Nie sme zlí (1982), Elán 3 (1983), Hodina slovenčiny (1985), Detektívka (1986), Nebezpečný náklad (1988), Rabaka (1989), Netvor z čiernej hviezdy Q7A (1991) a Anjelská daň (2010).

Jednotlivé nahrávky albumov boli nanovo remastrované a sú vyrobené v nadštandardnom 180-gramovom prevedení. Takisto obalové príslušenstvo je exkluzívne, sú to redizajny pôvodných obalov vo vysokej kvalite, pričom obal každého albumu obsahuje nový, veľmi obsažný a zasvätený sprievodný text. Vznikla tak jedinečná edícia, ktorá určite poteší všetkých fanúšikov top hudobných titulov v kvalitnom prevedení. Celá edícia pôvodných radových albumov skupiny Elán zároveň vychádza aj v CD formátoch. Vinylové reedície vychádzajú prvýkrát od ich pôvodných vydaní.

"Od začiatku sme sa snažili a usilovali a zostávame pri tom aj naďalej. Dúfame, že aj naše nové veci sa vám páčia a náš život tak má zmysel," vyjadril sa Jozef Ráž.

"Nie všetko, čo sme chceli povedať, sme stihli, ale pre istotu si to zopakujme," hovorí k reedíciám Ján Baláž.

Vašo Patejdl k tomu dodáva: "Som rád, že aj po takom dlhom čase je stále záujem o našu tvorbu a ďakujem Opusu, že prichádza s touto reedíciou našich vinylových platní. Vracajú sa mi v mysli 'staré dobré časy', keď slovo elán nebolo len názvom našej skupiny, ale aj naším životným štýlom. Verím, že aj napriek nášmu veku ho ešte stále máme a že sme ešte nepovedali posledné slovo."

Všetky reedície vychádzajú oficiálne 2. decembra a členovia skupiny Jozef Ráž, Ján Baláž a Vašo Patejdl pri tejto príležitosti exkluzívne vlastnoručne podpísali 150 kusov z každého LP titulu.

Komentáre