Hudba a film

VIDEO: Kandráčovci majú novú pieseň Ťažké časy ľudí spájajú

"Kandráč využíva toto obdobie na prípravu nových piesní a nových projektov."

TASR, 16. apríla 2020 17:00
Na snímke člen hudobnej skupiny "Kandráčovci" Ondrej Kandráč Foto: TASR - Martin Baumann
Ťažké časy ľudí spájajú je názov piesne, ktorú naspieval hudobník Ondrej Kandráč so svojou ženou Erikou. Text hovorí o spolupatričnosti ľudí a pomoci v zložitých časoch. Ide pôvodne o srbskú tradičnú pieseň. Video nahrali Kandráčovci doma v svojej obývačke a zverejnili na sociálnej sieti, kde má doteraz vyše stotisíc videní.

"Spievame prvýkrát duet s mojou ženou a dali sme do toho našu vieru v spolupatričnosť ľudí," povedal pre TASR Kandráč a ďalej novinku priblížil: "Dvaja sú viac ako jeden plus jeden. Sú bohatší o vzťah medzi nimi. Aj polievka je niečo viac ako súčet ingrediencií, ktoré do nej dáte. Vlastne my sme v klipe už traja, keďže čakáme prírastok do rodiny. Za krásny text vďačíme nášmu textárovi Vladovi Puchalovi."



Ťažké časy Kandráčovcov spojili aj v ďalšom klipe, ktorý v týchto dňoch zverejnili. Skladbu Na horách spievajú online, a capella a každý zo svojho domova. Pieseň je z ich ostatného CD Do rána hraj, pod text sa opäť podpísal Puchala. "Písanie textov pre Kandráčovcov je zaujímavé v tom, že môžete využívať v prostredí masovej kultúry neobvyklú slovnú zásobu a motívy. Tak som mohol dať do piesne Hej, sokoly slovo 'domovina', ktoré nie je v populárnej hudbe obvyklé, no publikum ho prijalo," komentoval textár svoju tvorbu. "V Piesni Ťažké časy ľudí spájajú som využil slovo 'zora' a napríklad v piesni Na horách som si dovolil hodnotový pátos, pretože viem, že ho interpreti unesú a urobia uveriteľným," dodal Puchala.

Kandráč využíva toto obdobie na prípravu nových piesní a nových projektov. "Hudobníci vedia, že nie vždy sú dobré časy, ale toto je pre každého z nás skúška ohňom. Muzikanti potrebujú svoje publikum. Na nás sú naviazané mnohé ďalšie profesie a ľudia, ktorí z toho živia rodiny. Dúfam, že už čoskoro vyjde slnko a že odohráme naše letné turné," uzavrel.

Komentáre