Hudba a film

Na Vianoce Lidl venuje fantastický darček v podobe unikátnych piesní

"Klasické vianočné balady v netradičných prevedeniach, nové skladby okorenené sviežim textárskym vtipom, prekvapivé duety, aké na Slovensku ešte nikto nenaspieval."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 17. decembra 2013 6:33
Na Vianoce nám Lidl venuje fantastický darček v podobe unikátnych piesní Foto: Lidl
Klasické vianočné balady v netradičných prevedeniach, nové skladby okorenené sviežim textárskym vtipom, prekvapivé duety, aké na Slovensku ešte nikto nenaspieval, hudobné štýly hladko prechádzajúce od nežných kolied až po ohnivý čardáš. To všetko a ešte viac sa podarilo tvorcom poskladať do albumu s názvom Priatelia Vianoc. Nielen pri štedrovečernom stole si tak domácnosti na Slovensku budú môcť vďaka spoločnosti Lidl vychutnať vianočný darček v podobe jedenástich unikátnych skladieb od 22 známych slovenských interpretov.

Na Vianoce nám Lidl venuje fantastický darček v podobe unikátnych piesní Foto: Lidl

Výber známych kolied a piesní poskladal hudobný dramaturg Matej Drlička. Hudobníci a speváci si väčšinu z nich upravili svojím nezameniteľným spôsobom.

Album otvára duet Mirky Partlovej a Jána Koleníka. Zasnežený hit White Christmas v slovenskom prevedení známy herec doteraz nepoznal a priznal sa, že skladba patrila k jeho menej obľúbeným. „Tá swingová verzia ma však dostala, až som si povedal, že práve ju musíme spievať.“ Nezameniteľný hlas a prejav Petra Lipu oživil známu pieseň Búvaj dieťa krásne. Jazzman ju pozná z čias, keď ešte ako dieťa chodil do kostola. „Najlepšie sa mi spievajú veci, ktoré mám zažité a túto pieseň mám dokonale zažitú.“



Pesničku Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! priletela Celeste Buckingham naspievať rovno z Ameriky, skladbu Hallelujah okorenil rockovým prejavom Peter Cmorík, Anite Soul pomáhal v skladbe Modré Vianoce aj skvelý hudobník Eugen Botoš. Známy hit Jingle Bells si Marián Čekovský, Michal Hudák a Lukáš Latinák upravili sami, a to priamo pri nahrávaní. Keďže páni stavili na čistú improvizáciu, ide o hravú a vtipnú verziu.

Bolo to úžasné, spravili také aranžmány, že to som vôbec nečakala,“ povedala Zdenka Predná o Cigánskych diabloch, ktorí svojím typicky ohnivým spôsobom upravili známe skladby Daj Boh šťastia tejto zemi a Poďme chlapci do Betléma. Zaspievala ich spolu so Silviou Šarköziovou.


Na albume tiež nájdete príjemnú skladbu River v podaní Zuzany Smatanovej, aj známu Ave Maria naspievanú Nelou Pociskovou v starej angličtine, ktorou boli písane náboženské texty pred viac ako storočím. Duet Tichá noc, svätá noc v opernom podaní Patricie Janečkovej a Filipa Tůmu, ktorí sa za jedným mikrofónom stretli premiérovo, je ďalšou perličkou tohto jedinečného vianočného CD.
Na Vianoce nám Lidl venuje fantastický darček v podobe unikátnych piesní Foto: Lidl

Album uzatvára spoločný singel Šťastné a veselé, ktorý zhudobnil Marián Čekovský a otextoval Vlado Krausz. Videoklip nakrúcali v réžii Tomáša Zavarského 15 hodín priamo v koncertnej sále Slovenského rozhlasu.



Výnimočná zbierka vianočných piesní svojou exkluzívnosťou nemá na Slovensku obdobu. Jej výhradným producentom je spoločnosť Lidl. „Našou realitou i víziou do budúcnosti je prinášať zákazníkom kvalitné produkty. Rovnako kvalitný darček sme im chceli podarovať aj k Vianociam. Sme radi, že sa ním stala krásna hudba v podaní špičkových slovenských interpretov,“ povedal Tomáš Bezák, hovorca spoločnosti Lidl.

Exkluzívne CD Priatelia Vianoc získa do daru každý, kto od 16. decembra nakúpi v Lidli za viac ako 20 eur. Všetky dôležité informácie sa dozviete na stránke www.lidl.sk a oficiálnom facebookovom profile www.facebook.com/lidlslovensko.

Šťastné a veselé!

Komentáre