Hudba a film

Veľkofilm Twisters nájdete už o pár dní v kinách

"Tornáda sa stávajú súčasťou životov aj v našich zemepisných šírkach, kde donedávna boli považované za veľkú vzácnosť."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 1. júla 2024 15:47
Foto: Continental film
Len v priebehu júna sme sa na Slovensku dočkali viacerých, ktoré mali zničujúce následky na majetky obyvateľov. Aj vďaka tomu je veľkofilm Twisters, ktorý sa chystá do našich kín, omnoho aktuálnejším a naliehavejším, než by sa donedávna zdalo. Štúdio Warner Bros. sa spoločne s lokálnym distribútorom – spoločnosťou Continental film – rozhodlo snímku na Slovensku a v niekoľkých ďalších krajinách uviesť o týždeň skôr než vo zvyšku sveta. Na plátnach kín túto filmársku víziu prírodnej katastrofy uvidíme už 11. júla!

V deväťdesiatych rokoch sa katastrofický triler Twister stal hitom kín i televíznych obrazoviek. Rozprával príbeh nebojácnych lovcov tornád, ktorí sa v mene vedeckého výskumu neváhali vrhnúť v ústrety nebezpečenstva. Film Twisters pozerá na snahy novej skupiny hrdinov a hrdiniek, ktorí budú musieť čeliť ešte väčším výzvam, čo pred nich nevyspytateľná príroda postaví. (Ostáva nám veriť, že situácia na Slovensku nebude v blízkych rokoch taká vypätá ako v rozľahlej americkej krajine.)



V centre pozornosti bude stáť nesúrodá dvojica postáv. Počas búrkovej sezóny sa stretnú cesty bývalej lovkyne búrok Kate Cooperovej, ktorá sa vracia do terénu po traumatizujúcom zážitku, a ľahkovážnej hviezdy sociálnych sietí Tylera Owensa. V Údolí tornád, ktoré je povestné častým výskytom týchto úkazov, sa rozpútajú desivé javy, aké dovtedy nikto nevidel. Dva konkurenčné tímy sa tak ocitnú priamo v ceste viacerých búrkových systémov, zbiehajúcich sa nad centrálnou Oklahomou. Spoločne budú musieť riskovať vlastné životy vo vťahujúcich víroch tornád a medzi poletujúcimi troskami.

Ako Kate sa filmovým fanúšikom predstaví herečka Daisy Edgar-Jones (film Kde raky spievajú, seriál Normálni ľudia) a Tylera stvárni obľúbený Glen Powell (filmy Top Gun: Maverick, Miluje ma, nemiluje ma či Vrah naoko). Ohurujúci triler Twisters nás v kinách naučí čo-to o povahe tornád, ale ukáže tiež – slovami jednej z postáv – že strachu nemáme čeliť, ale sa na ňom zviesť. Dokážeme to?

Komentáre