Hudba a film

V novinke Nákazlivé Vianoce reaguje Katka Knechtová na koronu

"Text k skladbe napísal Vlado Krausz, ktorému sa Katka zdôverila, ako prežíva obdobie s chorobou Covid-19. Vo vianočnej pesničke sa spojila s hudobníkmi z kapely Labirsky Beťare. "

TASR, 17. decembra 2020 17:02
Katka Knechtová na archívnej snímke. Foto: TASR Andrej Galica

Výnimočné Vianoce si žiadajú výnimočnú vianočnú pieseň! Skladbu „Nákazlivé Vianoce“ zložila Katarína Knechtová počas mesačnej karantény, ktorú musela absolvovať kvôli korone.
„Bolo to úplne spontánne. Napísala som dlhý mail textárovi Vladovi Krauszovi, kde som sa mu vyrozprávala a zdôverila, ako prežívam toto obdobie a svoju chorobu. Zároveň som ho poprosila, že ak by dostal nápad na nejaký text, ktorý by s nadhľadom a pozitívne opísal, čo cítim, že by ma to veľmi potešilo. Prešli dva týždne a text prišiel. Mala som neskutočnú radosť. Chcela som, aby to nebola tradičná pieseň. Chcela som sa vyhnúť, v dobrom zmysle slova, tomu vianočnému klišé. A tak som sa rozhodla, že pieseň bude acapella,“ prezradila Katka Knechtová.
Na spoluprácu na pesničke a videoklipe k novinke Nákazlivé Vianoce si Katka prizvala hudobníkov z formácie Labirsky Beťare. Foto: Archív Katky Knechtovej

Speváčka a skladateľka si na pomoc pozvala hudobníkov z formácie Labirsky Beťare, ktorú tvoria Roland Guba a bratia Denis a Peter Zjatikovci. „Spoznali sme sa počas nakrúcania programu Zem spieva, kde súťažili. Neskutočne ma zaujali. Nielen hudbou, ale aj ako osobnosti. A hlavne, majú skvelý zmysel pre humor. Ozvala som sa im a nápad sa im hneď zapáčil, takže bolo rozhodnuté. Nahrávanie prebiehalo vo veľmi uvoľnenej a príjemnej atmosfére, veľa sme sa nasmiali. Jeden z členov kapely tiež porazil Covid, takže okrem iných vecí aj toto sme mali spoločné,“ s úsmevom hovorí Katka.

Klip a kameru má na konte režisér Majo Martaus z Imagine Vision, ktorý s Katkou spolupracoval aj na klipe „V modlitbách“.
Katka prekonala ochorenie Covid-19 s pomerne dlhým a nepríjemným priebehom. Klip nakrúcali všetci v ochranných oblekoch. Napriek tomu pesničke nechýba nadhľad. Foto: Archív Katky Knechtovej

Jedna z najúspešnejších slovenských speváčok najradšej trávi Vianoce s rodinou a ani tento rok tomu nebude inak. Katka fanúšikom odkazuje, aby pieseň Nákazlivé Vianoce brali s nadhľadom a želá im, aby zostali zdraví a nakazili sa jedine láskou a porozumením.


Komentáre