Hudba a film

Už tento týždeň príde do kín česká romantická komédia Ženy a život

"Hľadanie lásky je proces... A práve tomuto procesu venuje pozornosť nová česká komédia Ženy a život, ktorá príde vo štvrtok 19. mája do slovenských kín."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 17. mája 2022 10:18
Foto: Continental film
A ak má na konci procesu hľadania byť happy end, ako sa na romantickú komédiu patrí, musí niekedy pomôcť náhoda, niekedy pár faciek a niekedy skrátka len stačí prestať riešiť vzťahové problémy s osobou, ktorá s vami vzťah vôbec nemá.

Eliška, hlavná hrdinka filmu, je typické dobré dievča. Možno až príliš. V práci jej chýbajú ostré lakte a vo vzťahu pretrváva slepá viera v obojstrannú lásku. O to akčnejšia je však jej voľnomyšlienkarska sestra Ilona! Spoločne sa vrhnú na budovanie rodinného podniku, s čím im má pomôcť aj práve za rozvádzajúci kamarát Richard. Nie celkom im to vychádza, podobne ako nevychádza podľa predstáv ani Eliškin vzťah s úspešným tenistom Petrom. Chodí s ňou ten chlap vôbec, alebo chodí len ona s ním? Mnoho vecí bude potrebné si ujasniť a začať plniť sny, aj keby mali z neba padať traktory! A tak začne bojovať Eliška o Petra, Richard o Elišku, Richardova manželka o Richarda... a mamička s oteckom o blaho všetkých.


Režisér Petr Zahrádka (Doktor Martin, Chlap na striedačku, Láska na špičkách) nakrútil podľa scenára Zity Marinovovej film, v ktorom sa pred kamerou stretla mladá herecká generácia so stálicami českej filmovej a seriálovej tvorby. Eva Salvatore Burešová hrá dobrosrdečnú Elišku, jej energickú sestru Ilonu stvárňuje Aneta Krejčíková a kamaráta Richarda Petr Buchta. Úloh starostlivých rodičov sa zhostili Veronika Freimanová a Jiří Lábus. Komediálny multitalent Jakub Kohák sa predstaví ako nevypočítateľný, svetovo úspešný tenista Petr. Okrem nich sa na plátne objavia aj herečka a speváčka Olga Lounová, herečka a moderátorka Eva Decastelo či módny návrhár Osmany Laffita.

Romantickú komédiu Ženy a život, v ktorej sa život bude hlavným hrdinkám intenzívne stavať do cesty, prinesie do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film.

Komentáre