Hudba a film

Umelci si koncertmi uctia pamiatku obetí streľby v Bratislave

"Chceme vyjadriť úctu a rešpekt tým, ktorí z Teplárne vytvorili otvorené miesto na stretávanie sa slobodných ľudí, informovali TASR organizátori."

TASR, 20. októbra 2022 14:54
Na snímke sviečky a kvety sú položené pri mieste stredajšieho útoku na Zámockej ulici vo štvrtok 13. októbra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Umelci si v novembri uctia pamiatku obetí tragickej streľby v Bratislave. V rámci podujatia Slovenská Tepláreň odohrajú viacero koncertov naprieč celým Slovenskom. Za iniciatívou stoja okrem iných festival Pohoda a Roman Samotný, majiteľ podniku Tepláreň, pred ktorým k tragédii došlo.

"Chceme vyjadriť spolupatričnosť rodinám a blízkym Matúša a Juraja, ktorí boli zavraždení z nenávisti v bare Tepláreň v Bratislave. Chceme vyjadriť úctu a rešpekt tým, ktorí z Teplárne vytvorili otvorené miesto na stretávanie sa slobodných ľudí. Chceme vyjadriť podporu LGBTI+ ľuďom," informovali TASR organizátori.
Foto: FB Pohoda Festival

Koncerty sa odohrajú vo viacerých priestoroch či kluboch, potvrdených je ich zatiaľ 40. Organizátori pozývajú, aby sa zapojili aj ďalšie. Prihlásiť sa je možné do 28. októbra na slovenskateplaren@pohodafestival.sk.

Súčasťou podujatia bude tiež séria diskusií Tepláreň Nahlas. Organizuje ju umelkyňa Ilona Németh, Visual stage festivalu Pohoda, Nová Cvernovka, Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave a Inštitút Mateja Bela.

K tragickej streľbe došlo v stredu (12. 10.) večer pred podnikom, ktorý navštevuje LGBTI+ komunita. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla na druhý deň ráno mŕtveho. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.



Komentáre