Hudba a film

Richard Müller vydal nový album, predstaví ho na jesennom turné

"Album Čierna labuť biela vrana vychádza nielen na CD a digitálnej platforme, ale tiež ako 2LP. Súčasťou albumu je aj séria unikátnych fotografií, ktorých autorom je Mayo Hirc."

TASR, 19. októbra 2022 12:12
Richard Müller ohlásil nový album singlom Všetko je po strarom. Foto: Mayo Hric

Richard Müller vydal minulý týždeň nový album Čierna labuť biela vrana. Spolupracoval na ňom s osvedčenou dvojicou Ondřej Gregor Brzobohatý a Peter Uličný, album produkoval aj český producent svetového mena Jan P. Muchow. TASR o tom informovala PR manažérka Eva Sládková.

Album ponúka 13 piesní, sú nimi Majster svetla, Na pohrebe Lásky, Zmeškaný hovor, Som celý bez teba, Davová samota, Ako vták opustený nebom, Tam za vodou, Neskoro na smrť, Hodina medzi psom a vlkom, Čierna labuť biela vrana, Pravda občas klame, Bohyne bývali blond a Všetko je po starom.

"Jan je producentom svetového kalibru a vďaka nemu a, samozrejme, aj autorskej dvojici Uličný-Brzobohatý, je album taký, aký je. Podľa mňa je to jeden z mojich najlepších albumov. Tvorbu som si veľmi užíval, ja naozaj milujem, keď sme zavretí v štúdiu a vzniká niečo nové, krásne," uviedol pre médiá Richard Müller.

"Mám také vlastné heslo - najlepšia práca je spolupráca. A práca na tomto albume bola najlepšia spolupráca, akú som kedy zažil. Mohol som pracovať s fantastickými textami Petra Uličného, citlivou hudbou Ondra Brzobohatého, postavili sme si kapelu snov (Štěpánek, Vícha, Vejnar, Brzobohatý) a za mikrofónom Richard – najcharizmatickejší spevák, ktorého som kedy nakrúcal. Je navyše veľmi pracovitý a nikdy nespochybňuje nič dopredu. Vždy bol ochotný veci skúšať a mať na ne názor, až keď si ich vypočul. Práca na tomto CD bola proste jedna veľká radosť," doplnil producent Jan P. Muchow.

Album Čierna labuť biela vrana vychádza nielen na CD a digitálnej platforme, ale tiež ako 2LP. Súčasťou albumu je aj séria unikátnych fotografií, ktorých autorom je Mayo Hirc. Tie sú súčasťou špeciálneho vydania albumu v limitovanej edícii. Box obsahuje päť fotoprintov, CD a tiež tašku s grafikou albumu.

Piesne z nového albumu si fanúšikovia budú môcť vypočuť aj na jesennom turné, ktoré Richard začína 18. novembra v Prešove, ďalšími zastávkami budú Poprad, Trenčín, Piešťany, Martin, Žilina, Banská Bystrica, Nitra a Halič.


Komentáre