Hudba a film

Teri Čikoš vydáva vianočnú pieseň Spievam

"Debutový album speváčky Dievča ponúka dvanásť skladieb. Okrem nej autorsky prispeli Jana Kirschner, Brigita Szelidová, Ľuboš Šrámek, Juraj Kupec, Tomáš Edelsberger a Dušan Pálka."

TASR, 30. novembra 2023 12:14
Na screenshote z Youtube videa "Medzi nami" speváčka Teri Čikoš. Foto: Screenshot z Youtube videa
Bratislava 30. novembra (TASR) - Slovenská speváčka a skladateľka Teri Čikoš má na konte ďalší úspech. Po vydaní úspešného albumu Dievča prichádza s novou vianočnou piesňou Spievam.

"Skladba Spievam vyšla aj na albume Dievča v trochu inej podobe. Pre mňa však mala vždy trochu vianočný nádych. S mojím producentom Jozefom Šebom sme sa rozhodli, že skúsim pretextovať zopár viet. Fungovalo to, a tak sme sa ju rozhodli nahrať. Je to moja prvá vianočná skladba a veľmi sa z nej teším. Skladbu som zložila s mojou mamou Brigitou Szelidovou a doma nám bude vyhrávať určite celé sviatky," uviedla pre médiá Teri Čikoš.

Novinka od Teri Čikoš Spievam:

Debutový album speváčky Dievča ponúka dvanásť skladieb. Má na ňom autorské skladby, okrem nej autorsky prispeli Brigita Szelidová, Ľuboš Šrámek, Jana Kirschner, Juraj Kupec, Tomáš Edelsberger a Dušan Pálka. Ako hosť nahral do skladby Dievča trúbku hudobník Juraj Bartoš.

"Už ako malá som snívala o tom, že raz vydám album. Nečakala som, že sa to stane tak skoro. Pracovalo na ňom veľa skvelých ľudí a urobili sme ho najlepšie, ako sme vedeli. Album je o mojich myšlienkach, pocitoch, príhodách, ale aj o tom, ako vnímam ľudí a svet okolo. V textoch rozoberáme rôzne témy, ale tou hlavnou je láska. Pri skladaní piesní a textov som sa snažila písať tak, aby sa so mnou vedeli ľudia stotožniť, aby si so mnou vedeli na koncertoch aj zaspievať,"
dodáva speváčka.

Skladba od Teri Čikoš Letná v produkcii Jany Kirschner:


Terézia Čikošová, umeleckým menom Teri Čikoš, vyštudovala herectvo na Konzervatóriu v Bratislave, v súčasnosti študuje na Vysokej škole múzických umení. Profesionálnu kariéru odštartovala v roku 2019 debutovým singlom Letná, ktorý jej zložila a produkovala speváčka Jana Kirschner. Jej piesne sa pravidelne umiestňujú na priečkach najhranejších skladieb.

Komentáre