Hudba a film

Teatro Colorato získalo na festivale v Cannes Cenu divákov

"Mladí profesionálni divadelníci zo Slovenska sa predstavili v Theatre Alexandre III. s rodinnou hudobno-divadelnou šou Bejby Bajbl Band. "

TASR/Webmagazin.sk, 12. januára 2022 12:30
Na snímke z 10. júna 2021 nové priestory divadla Teatro Colorato pred slávnostným otvorením v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Bratislavské Teatro Colorato získalo na medzinárodnom divadelnom festivale Les Theatralies vo francúzskom Cannes Cenu divákov. Mladí profesionálni divadelníci zo Slovenska sa predstavili v Theatre Alexandre III. s rodinnou hudobno-divadelnou šou Bejby Bajbl Band. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

Divadelný súbor si festival, ktorý sa koná spravidla v lete, naplno užil. Hudobno-divadelnú šou pre deti, rodičov i dospelých, ktorá vznikla pod režisérskou taktovkou Petra Weincillera, v Cannes predviedli herci a speváci Peter Pavlík, Sára Polyaková, Barbora Šoganová a Lucia Janovová.
Na snímke herec Peter Pavlík v hre Noemova archa alebo Nezabudni na slona z vystúpenia Teatro Colorato Bratislava, foto z archívu. Foto: TASR/Milan Kapusta

Termín festivalu sa pre pandémiu niekoľkokrát presúval. To poznačilo aj účasť súborov, viaceré pre zvýšené obmedzenia nemohli vycestovať, alebo im termín už nevyhovoval. Preto sa organizátori rozhodli tento ročník urobiť ako nesúťažný.

"Keďže fakticky od konca novembra boli divadlá na Slovensku pozatvárané a nedalo sa hrať, bolo to pre nás vytrhnutie z čierňavy. A to doslova. Počas celého zájazdu nám nádherne svietilo slnko, mali sme krásne južanské počasie, niektorí odvážlivci vyskúšali aj decembrové azúrové more," komentoval účasť na festivale vo Francúzsku Peter Pavlík, ktorý hrá v inscenácii s textami Zdenky Pašuthovej a hudbou Andrey Bučko jednu z hlavných úloh.
Na snímke herec Štefan Bučko pri recitácii ukážky z inscenácie Časy, časy, mrcha časy z Hviezdoslava počas slávnostného otvorenia nových priestorov divadla Teatro Colorato, foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

"Na festival sme šli letecky, takže sme so sebou mohli vziať len najnutnejšie rekvizity a kulisy. Hudobné nástroje a celú techniku nám zabezpečili organizátori. Keďže sme časť scény prevážali v obale na lyže, vyzerali sme ako partia, ktorá ide na lyžovačku do Álp," prezradila s úsmevom Polyaková. Herečka ďalej dodala, že súbor z Bratislavy sa v Cannes stretol s veľmi ústretovým a profesionálnym prístupom technikov a všetkých pracovníkov divadla.

V roku 2019 získalo Teatro Colorato na festivale s inscenáciou Louis Braille hlavnú cenu - Zlatú hviezdu z Cannes.

Komentáre