Hudba a film

Štedrý deň pred televízorom: Čo ponúka program?

"Či sa nám to páči alebo nie, okrem kapra a kapustnice patrí k slovenským Vianociam aj televízor. V mnohých domácnostiach je zapnutý od rána do večera. "

Veronika Rosputinská, 24. decembra 2013 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Popoluška, Perinbaba, Soľ nad zlato, Z pekla šťastie a americká produkcia rôzneho druhu, aj to sú „naše slovenské“ Vianoce. Televízie sa predbiehajú, ktorá si počas sviatkov ukradne čo najviac divákov. Aké vianočné klasiky nás čakajú v našich televíziách?

Verejnoprávna Jednotka odštartuje vianočné ráno Rozprávkami bratov Grimmovcov – deti poteší Červená čiapočka a Zlatá priadka a večer ich doplní ešte Kocúr v čižmách. Chýbať nebudú ani obľúbené princezné Arabela a Fantagiro či rozprávka Z pekla šťastie. Večer bude patriť miniseriálu Biblia a program o polnoci vyvrcholí polnočnou svätou omšou.

Dvojka bude ladená tradičnejšie – dočkáte sa koncertu aj náboženských programov. O sedemnástej sa milovníci slovenskej kinematografie môžu tešiť na Rysavú jalovicu, deti o devätnástej poteší Macko Uško.

Popoluška musí byť


Tri oriešky pre Popolušku odvysiela o dvadsiatej Markíza, ktorá ma pre svojich, najmä detských divákov, aj ďalšie vianočné lákadlá – Happy Feet, Soľ nad zlato či Perinbabu. Pred desiatou večer si zas na svoje prídu dospelí – komédiami Líbaš jako Bůh a Sněžky a machři po 25 letech.

Televízia Joj vsadila viac na americkú produkciu a Štedrý deň bude v znamení Doby ľadovej – odvysiela až tri časti. Tie budú doplnené vianočnou klasikou v podobe Sám doma. Výnimkou bude len Panelák, ktorý k tejto televízii už neodmysliteľne patrí.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
Ak túžite po vianočnej romantike, poteší vás ponuka kanálu Doma. Vianoce plné lásky, Vianočný zázrak, Vtedy na Vianoce, Vianočný pozdrav, Vianoce na štvrtú – je až neuveriteľné, koľko vianočných filmov existuje.

Kriminálne ladenú ponuku nájdete na Plus. Podvodníci, Superpolicajti z Miami, Profesionáli či Miami Vice, táto televízia akoby Vianoce odignorovala. Pre mužov ladený kanál Dajto odvysiela Star Trek, Batmana či Bránu smrti, romantiku teda nahľadajte ani tu. Ak túžite po seriáloch, zapnite si Fooor, máte v podstate poslednú šancu si Vianoce spríjemniť práve na tomto kanáli, ktorý posledným dňom roka svoje vysielanie oficiálne končí. Ak pre zmenu túžite po reality šou, nesklame vás Wau, ktorá má ich bohatú ponuku pripravenú aj na Štedrý deň. Ak vás bavia šlágre, poteší vás kanál Senzi, ak chcete aktuálne spravodajstvo, po ruke je TA3.

Komentáre