Hudba a film

SND dnes prinesie live stream predstavenia Morena

"Herečka Dominika Kavaschová a hudobníčka a režisérka Andrea Bučko vo svojom autorskom predstavení plnom vtipných textov a pesničiek odhaľuje život a vnútorný svet generácie tridsiatničiek."

TASR/Webmagazin.sk, 14. novembra 2020 7:57
Dominika Kavaschová, Andra Bučko a Matúš Kvietik v prestavení Morena. Foto: Facebook činohra SND

Skôr, než sa divadlá otvoria živým divákom, ponúkne činohra prvej slovenskej divadelnej scény dnes večer na svojom YouTube kanáli live stream predstavenia Morena.

Dominika Kavaschová a Andrea Bučková v generačnej výpovedi odkrývajú ženské Ja, ktoré má chuť sa vykričať, vyplakať, vyblázniť a pochopiť, čo v nás musí zomrieť, aby sme sa mohli znovu zrodiť a naplno žiť tu a teraz. Je tridsiatka skutočne akýmsi míľnikom v našich životoch, do ktorého musíme splniť spoločnosťou či nami vytvorené očakávania? Ako to prežívajú ženy a prečo im muži občas vôbec nerozumejú? Humorno-dojímavá performancia je o dnešnej dobe, vzťahoch, túžbach i pádoch.
Matej Králik a Dominika Kavaschová v predstavení SND Morena. Foto: Facebook činohra SND


Malá sonda do vnútorného sveta ženy na prelome tridsiatky prinesie mnoho hudby, vtipných i dojímavých situácií a jedného muža v podaní Matúša Kvietika, ktorý na to všetko môže mať úplne iný pohľad. Inscenácia je súčasťou línie dobrodružnej dramaturgie, v ktorej Činohra SND spolupracuje z nezávislými tvorcami a zoskupeniami. Morena vznikla ako koprodukčná spolupráca združenia per. ART a Činohry SND.
Andrea Bučko a Dominika Kavaschová sú autorkami a hlavnými hrdinkami autorskej inscenácie Morena, ktorá je sondou do duše ženy na prelome tridsiatky. Foto: Facebook činohra SND

Inscenáciu môžete sledovať online aj na stránke snd.sk dnes večer od 20. hodiny. Predstavenie má 60 minút.

Komentáre