Hudba a film

SND bude bezplatne testovať detských divákov

"Testovanie detských divákov bude v SND prvýkrát 4. decembra pred predstavením Luskáčik a Ako sa Lomidrevo stal kráľom. "

TASR, 22. novembra 2021 14:59
Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Slovenské národné divadlo (SND) ponúkne detským divákom vo veku od dvoch do 12 rokov možnosť otestovať sa zadarmo priamo v divadle. Netreba sa dopredu objednávať, stačí prísť v predstihu. Od pondelka môžu divadlo navštíviť len zaočkovaní a tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami. Detskí návštevníci od dvoch do 12 rokov potrebujú podľa SND na návštevu predstavení Luskáčik, Popoluška alebo Ako sa Lomidrevo stal kráľom platný antigénový alebo PCR test.

"Aby sme rodičom túto situáciu čo najviac uľahčili, ponúkame všetkým detským návštevníkom so zakúpenou vstupenkou možnosť otestovať sa pred predstavením priamo u nás v SND. Nie je potrebné objednávať sa ani nahlasovať, stačí prísť v dostatočnom časovom predstihu na zvolené predstavenie, absolvovať test a počkať si 20 minút na výsledok," uviedol generálny riaditeľ SND Matej Drlička s tým, že SND poskytne túto službu detským divákom zdarma.

Testovanie detských divákov bude v SND prvýkrát 4. decembra pred predstavením Luskáčik a Ako sa Lomidrevo stal kráľom. Začne sa vždy hodinu a pol pred predstavením a ukončí sa polhodinu pred jeho začiatkom. Po tomto čase už nebude možné testovanie uskutočniť a v prípade, že sa návštevník nepreukáže vlastným testom, dokladom o očkovaní alebo prekonaní ochorenia, nebude mu podľa SND umožnený vstup na podujatie.

Testovanie sa netýka detí, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali pred nie viac ako 180 dňami a majú o tom platné potvrdenie, ktorým sa pri vstupe do divadla preukážu. Dospelí návštevníci a deti od 12 rokov sa pri návšteve divadla preukážu očkovacím preukazom alebo dokladom o prekonaní ochorenia nie starším ako 180 dní.

Od pondelka sa mení aj kapacita predstavení. "V sálach Činohry, Opery a Baletu SND je od pondelka 22. novembra povolená účasť 200 divákov. V Štúdiu, Opernom a Modrom salóne SND je to 50 percent ich kapacity," priblížilo SND. V prípade, že diváci nespadajú do niektorej z týchto kategórií a vstupenku už majú zakúpenú, môžu požiadať o vrátenie vstupného.


Komentáre