Hudba a film

Skupina Nocadeň vydáva album Nestrieľajte do labutí na LP platni

"Skupina zároveň pozýva svojich priaznivcov do bratislavského kníhkupectva Martinus, kde platňu slávnostne pokrstia. "

TASR, 11. novembra 2022 11:03
Na archívnej snímke skupina Nocadeň počas koncertu. Foto: FB Rasťo Nocadeň

Štvrtý album skupiny Nocadeň, ktorý vyšiel v roku 2006 vo vydavateľstve Universal Music, vychádza na vinylovej platni. Košická formácia ju do života oficiálne uvedie 21. novembra v bratislavskom kníhkupectve Martinus na Obchodnej ulici.

Rozhodnutie vydať album Nestrieľajte do labutí na vinyle sa nerodilo dlho. Nápad prišiel zo strany vydavateľstva a keďže Nocadeň vydali minulý rok svoju prvú LP platňu Auróra, a mali v pláne postupne vydávať v tomto formáte aj svoje ďalšie albumy, nezaváhali. „Našou túžbou je vydať veľkú časť našej diskografie na vinyloch, nakoľko aj my sami sme milovníkmi tohto formátu. Verím, že tým urobíme radosť nielen sebe, ale aj našim fanúšikom, ktorí prijali veľmi vrúcne už náš prvý vinyl,“ hovorí Rasťo Kopina.
Foto:

Skupina zároveň pozýva svojich priaznivcov do bratislavského kníhkupectva Martinus, kde platňu slávnostne pokrstia. Meno krstného rodiča si zatiaľ Rasťo a Róbert Kopinovci nechávajú pre seba. Dozvieme sa ho až v deň krstu, na ktorom Nocadeň zahrajú niekoľko pesničiek z albumu Nestrieľajte do labutí.

„Krst, alebo lepšie povedané slávnostné uvedenie do života, bude spojené s krátkym akustickým koncertom a pripomenieme si aj obdobie vzniku tohto albumu. Síce už odvtedy ubehlo 16 rokov, ale niektoré spomienky sú stále veľmi živé,“ prezrádza sympatický Košičan.

Komentáre