Hudba a film

SISU

"SISU je fínske slovo, ktoré sa nedá preložiť. Znamená neuveriteľnú nebojácnosť a nepredstaviteľné odhodlanie. SISU sa objaví vtedy, keď sa vytratí aj posledná nádej."

WEBMGAZIN.sk-OTS, 24. marca 2023 14:50
Foto: itafilm.sk
Na sklonku druhej svetovej vojny nájde osamelý zlatokop (Jorma Tommila) v divočine Laponska na severe Fínska bohatú zlatú žilu. Keď sa s nájdenou korisťou vydá na cestu do najbližšieho mesta, narazí na ustupujúci oddiel nacistických vojakov vedený neľútostným obersturmführerom SS (Aksel Hennie), ktorý chce zlato zhabať pre svoj oddiel. Bohužiaľ pre celú vojenskú jednotku nejde o obyčajného zlatokopa, ale o mýtickú "armádu jedného muža", ktorá stelesňuje kvintesenciu fínskeho pojmu "sisu" - nezlomnú odvahu a nepredstaviteľné odhodlanie čeliť trebárs aj drvivej presile. Bez ohľadu na prekážky si smrtiace komando jediného muža ide vytrvalo a neúprosne po svoje zlato, hoci by to znamenalo pozabíjať náckov všetkých do jedného.



SISU
akčný, vojnový / PREMIÉRA 27.04.2023 / slovenské titulky
Réžia Jalmari Helander
Scenár Jalmari Helander
Hudba Juri Seppä, Tuomas Wäinölä
Hrajú Jorma Tommila, Aksel Hennie, Jack Doolan, Mimosa Willamo, Onni Tommila, Arttu Kapulainen, Tatu Sinisalo, Vincent Willestrand
Prístupnosť od 15 rokov
Jazyková verzia slovenské titulky

Komentáre