Hudba a film

POSLEDNÝ SÚBOJ

"Filmové štúdio 20.the Century Studios a legendárny režisér Ridley Scott Vám prinášajú epicky historický film "Posledný duel", pútavý príbeh zrady a pomsty na pozadí temného a brutálneho stredovekého Francúzska 14. storočia."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 11. októbra 2021 10:46
POSLEDNÝ SÚBOJ (THE LAST DUEL) Foto: CinemArt
Historický epos Posledný súboj je filmová, provokujúca historická dráma, ktorá skúma všadeprítomnú silu mužov, krehkosť spravodlivosti a silu a odvahu jednej ženy vo svete ovládanom mužmi, ktorá je ochotná riskovať a postaviť sa za svoju pravdu.

Na základe skutočných udalostí film odhaľuje príbeh posledného súboja medzi šľachticmi Jeanom de Carrougesom a Jacquesom Le Grisom, dvoch dlhoročných priateľoch, ktorí sa pod vplyvom turbulentných udalostí stávajú nekompromisnými rivalmi a úhlavnými nepriateľmi. Keď manželku Jeana de Carrouges Margueritu brutálne napadne Jacques Le Gris, tá odmieta mlčať a vystúpi, aby obvinila svojho útočníka, zo zločinu, jej čin odvahy a vzdoru, predstavuje v stredovekom Francúzsku čin, ktorý ohrozuje jej vlastný život. Kráľ Karol VI nariaďuje svojím poddaným šlachticom, aby vzájomný spor vyriešili rozhodujúcim súbojom. Následná skúška bojom a vyčerpávajúci vzájomný duel na život a smrť, stavia osud všetkých troch hlavných hrdinov do Božích rúk.



Vo filme "Posledný duel" uvidíte hviezdne obsadenie, Matta Damona v úlohe Jeana de Carrouges , Adama Drivera ako šľachtica Jacquesom Le Grisom, Jodie Comer ako Marguerite de Carrouges
a tiež dvojnásobného držiteľa Oscara Bena Afflecka, film režíroval legendárny filmový tvorca Ridley Scott. Príbeh na základe historickej skutočnosti bol sfilmovaný podľa knihy spisovateľa Erica Jagera.



POSLEDNÝ SÚBOJ
(THE LAST DUEL)

PREMIÉRA: 14. 10. 2021
RÉŽIA: Ridley Scott
SCENÁR: Nicole Holofcener, Ben Affleck, Matt Damon
KAMERA: Dariusz Wolski
HUDBA: Harry Gregson-Williams
HRAJÚ: Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer and Ben Affleck
ŽÁNER: historická dráma
STOPÁŽ: 152 minút
ZEM VZNIKU: USA
ROK VÝROBY: 2021
ŠTÚDIO: 20th CENTURY Studios
FORMÁT: 2D DCP, zvuk 5.1
JAZYKOVÁ VERZIA: anglicky so slovenskými titulkami
PRÍSTUPNOSŤ: nevhodné pre vekovú kategóriu maloletých do 12 rokov


Komentáre