Hudba a film

Pacho je späť a je v skvelej forme

"Pacho zbojník z Hybe – TOUR 2023 po slovenských mestách pokračuje! "

TASR, 13. marca 2023 15:36, aktualizované 13. marca 16:22
Pacho – Zbojník z Hybe Foto: Peter Brenkus
Po mimoriadne úspešnej premiére (7. - 8. októbra 2023 v Bratislave) a TOUR 2022 sme späť!

Pacho zbojník z Hybe sa teší mimoriadnemu záujmu divákov, standing ovations, vypredané sály divadiel a úprimne tlieskajúci diváci!

Divadlo Mystik uvádza novú dramatizáciu slovenského muzikálu Pacho – Zbojník z Hybe. Horúca muzikálová novinka s hviezdnym hereckým obsadením predstavuje príbeh Pacha – antihrdinu, vtipný samorast, ale i glosátor, ktorý presne pomenúva, čo sa okolo nás deje.

Pacho – Zbojník z Hybe - je paródiou na zbojnícke legendy a aj na hrdinstvo. Nové muzikálové predstavenie Jakuba Nvotu v príťažlivom podobenstve, s prvkami moderného cirkusu.

Mimoriadne emotívne a metaforicky bohaté libreto Jakuba Nvotu, autorská hudobná tvorba a piesne Martina Geišberga plné poézie sprevádzané jedinečnou poetikou, ktorá oslovuje všetky generácie, strhujúce artisticko – cikrusové a bojové choreografie Heleny Škovierovej a choreografa bojových scén Petra Nuseka, veľkolepá a originálna scénická výprava Pavla Andraška.

Producent: Umelecká agentúra MYSTIK
Scénar a réžia: Jakub Nvota
Hudba: Martin Geišberg , Kamil Mikulčík
Scéna: Pavol Andraško
Pohybová spolupráca: Michal Dudáš
Akrobacia a bojové umenie: Helena Škovierová, Petr Ňusek
Účinkujú: Tomáš Grega, Csongor Kassai, Dominik Teleky, Braňo Jobus, Broňa Kovačíková, Sára Polyaková, Tomáš Palonder, Adela Mojžišová, Jana Valocká, Silvia Soldan, Peter Kadlečík, Miloš Kusenda, Jakub Kuka, ľubka Dušaničová, Jakub Janotík, Martin Macko, Filip Biro, Simon Fico, Radovan Hudec, Laszlo Béhr.



O predstavení:
Gabriela Urbanová – producent, Umelecká agentúra Mystik
Po mimoriadne úspešnom muzikáli KUBO – ktorý prevalcoval aj Pražskú Hyberniu, muzikáli West Side Story, muzikáli Alžbeta Báthory, nasleduje muzikál – Pacho – Zbojník z Hybe ....
Muzikál je pre mňa viac rozmerný svet divadla s tancom, spevom, činohrou, krásnou hudbou a aj nových talentovaných hereckých tvári popri bravúrnych hercoch v divadelnom svete nielen na Slovensku, ale aj v Čechách...
Každý jeden muzikál ako producent vnímam ako ďalšie krásne dielo vesmíru, tak HURÁ do toho!!
Vnímam tvorbu ďalšieho muzikálu, ako krásny zápas s novými skúsenosťami, na úplne novej pôde a jeho uvedenie je ako zaplniť nepopísaný papier a s potešením sa priznávam, že mi je cťou sa zúčastňovať tohto tvorčieho procesu spolu s celou Pacho - Family ...
Vynikajúci autorský team a bravúrni herci! Verím, že potešíme divákov ďalším výnimočným a magickým muzikálom nielen v Bratislave, ale aj po celom Slovensku!

Jakub Nvota – scenárista a režisér, autor texty piesní
Pacho - prečo sa nám prihovára práve teraz. Jeho osud náhodného hrdinu, ktorého sa síce boja páni, ale nerozumie mu vlastná rodina, ktorý po návrate zo štúdií znovu odkrýva pomery na kúsku zeme zvanom Horné Uhry, kde sa všetci poznajú, kde je výhodné sa nechať zbiť kvôli povýšeniu a kde už nemožno rozoznať, kto je zbojník a kto je pán – to boli dôvody, pre ktoré ma Pacho oslovil a myslím, že je to momentálne náš najsúčasnejší hrdina, aj keď sa jeho príbeh odohráva v minulosti. Dnes už síce máme kone, ale sú drahé, veľa zožerú a tak radšej stále utekáme .....

Zdroj foto: Peter Brenkus

Tomáš Grega / Pacho
Pacho hybský zbojník je ikonická postava našej literatúry či filmografie a celej generácie, s ktorou sa herec stretne možno raz za život a možno nikdy. Preto je to pre mňa výzva no zároveň príležitosť vojsť do kože rebela, ktorý sa po príchode domov náhodou stane kapitánom zbojníkov a prevráti celý Liptov hore nohami. V našej inscenácii sme frázu “hore nohami” zobrali doslova, a tak budeme zbojníci, ktorí visia na hrazde či šáloch a z “cirkusu” na dedine urobíme cirkus na javisku. S režisérom Jakubom Nvotom sa vzájomne dopĺňame a postavu Pacha tak vyfarbujeme širokou škálou farieb. Inscenácia je obohatená o hudbu Martina Geišberga, ktorá mi vždy pohladí dušu, a tak mi pomáha preniesť sa aj do romantického sveta, v ktorom Pacho sníva o svojej milej. Verím, že sa nám podarí zhutniť všetky tieto prvky v našej inscenácii a divákom pripomenúť príbeh Pacha nie len na televíznych obrazovkách, ale aj na divadelných doskách ....

Zdroj foto: Peter Brenkus

Csongor Kassai / Gróf
Zdroj foto: Peter Brenkus


Zdroj foto Peter Brenkus

Adela Mojžišová / Grófka
Po prečítaní scenáru mi bolo hneď jasné, že Jakubovi Nvotovi sa podarilo presne zachytiť esenciu slovenskej povahy a nátury obohatenej o svoj osobitý humor a mne už nezostávalo nič iné, ako sa poriadne pozrieť "na zúbok" grófke Gyomber. Ráda sa nechávam v myšlienkach unášať predstavami, ako sa vtedy asi žilo. Ako sa mali poddaní, ako naopak šľachta, ktorú zosobňuje aj moja postava. Aká veľká nuda to musela byť, keď jediným vzrušením pre nich bolo zažiť inscenované prepady zbojníkov. Do tohto koloritu sa vracia Pacho a celé to na chvíľu zamotá...
Som nadšená z hudby Martina Geišberga, ktorá z môjho pohľadu sedí do tohto prostredia ako matička do šróbika ...
Výzvou v predstavení je pre mňa malé číselko na hrazde, je to naozaj zaujímavé a neočakávané...

Zdroj foto: Peter Brenkus
Tomáš Palonder / Dočasný kapitán Zbojníkov
Je to dobrodružný príbeh a také témy máme radi snáď všetci, už od detstva o to viac, že sa to celé odohráva v našich končinách, kde je bohužiaľ krivda a spravodlivosť stále relativizovaná. Tento dej je navyše veľmi jemne a zároveň šikovne prepísaný vynikajúcim tvorcom a režisérom Jakubom Nvotom s ktorým je pre mňa skutočne radosť pracovať.

Braňo Jobus / tato Pacha
„Tvoriť a pracovať s Jakubom Nvotom je pre mňa zážitok. Skvelý text o Pachovi, ktorého príbeh mám rád celý život je dokonale spracovaný. Smutno-trpký scenár so svojským humorom je dokonale vsadený do dnešnej doby. Na javisku sa stretla skvelá partia. A pre mňa je veľkou cťou hrať s nimi na jednom javisku toto predstavenie."

Zdroj foto: Peter Brenkus

Peter Kadlečík / Husár Pišta
Pachovi sa vraciam do čias počas ktorých som pôsobil v Divadle Andreja Bagara. Boli to časy plné muzikálov, komédii, ale aj silných príbehov. Tu u nás znova spievam a tancujem po viac ako desiatich rokoch. Hudba Martina Geišberga a Kamila Mikulčíka je prekrásna, a práca s Jakubom Nvotom je veľmi príjemná. Som si istý, že naše dobrodružné a vtipné zážitky zo skúšania sa budú prenášať na divákov počas repríz a všetci si to budeme náramne užívať. Pacho je späť a je v skvelej forme!

PROGRAM PREDSTAVENÍ


PACHO - zbojník z Hybe
20.3.2023 / Liptovský Mikuláš, Dom kultúry
21.3.2023 / Pezinok, Dom kultúry
23.3.2023 / Senica, Dom kultúry
24.3.2023 / Stará Turá, Dom kultúry Javorina
25.3.2023 / Martin, Kino Strojár
11.4.2023 / Zvolen, Divadlo Jozefa Gregora Tajovského
17.4.2023 / Bardejov, Športová hala
18.4.2023 / Spiššská Nová Ves, Dom kultúry
19.4.2023 / Poprad, Dom kultúry
27.4.2023 / ODA Trenčín
10.5.2023 / Banská Bystrica, Športová Hala na Štiavničkách
11.5.2023 / Michalovce, Dom kultúry
20.5.2023 / Žilina, Dom odborov
21.5.2023 / Trnava, Dom kultúry
7.6.2023 / Nitra, Divadlo Andreja Bagara
8.6.2023 / Nitra, Divadlo Andreja Bagara
17.6.2023 / Čadca, Dom kultúry
18.6.2023 / Levice, Športová Hala
29.6.2023 / Rimavská Sobota, Dom kultúry
30.6.2023 / Prešov, Divadlo Jonáša Záborského

Exkluzívne: predaj vstupeniek: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/ a domy kultúry

Komentáre