Hudba a film

Otvára aj Bratislavské bábkové divadlo

"V priestore divadelnej záhrady na Škultétyho 5 pripraví každý štvrtkový podvečer predstavenie, a bábkové divadlo tak prinesie svojim divákom aj v čase divadelných prázdnin."

TASR, 14. mája 2021 11:48
Ilustračná snímka. Foto: REPROFOTO archív TASR

Bratislavské bábkové divadlo (BBD) sa po piatich mesiacoch nútenej prestávky otvára verejnosti. Ako prvé predstavenie pred živým publikom odohrá v sobotu 15. mája inscenáciu Popolvár v réžii legendárneho súboru Buchty a loutky. TASR o tom informoval Stanislav Várady z BBD.

Divadlo síce počas lockdownu stihlo naskúšať novú inscenáciu Mauglí a nakrútiť nové záznamy svojich predstavení, no na prvý skutočný kontakt so živým divákom si po uvoľnení protipandemických opatrení zvolilo slovenskú klasiku.

Režijne sa inscenácie Popolvár ujali tvorcovia z českého divadla Buchty a loutky. "Vzniklo tak humorné rozprávkové predstavenie pre deti od troch rokov a ich rodičov," dodal Várady k predstaveniu, ktoré si môžu diváci pozrieť v sobotu o 14:30 a vo štvrtok o 18:00. V programe ďalej figurujú Rozprávky o Malej tučnej víle, ktoré BBD uvedie nasledujúcu sobotu a takisto vo štvrtok.

Divadlo sa pri týchto podujatiach riadi podmienkami kultúrneho semafora, ktorý určuje pravidlá organizovania hromadných podujatí s ohľadom na jednotlivé fázy pandemickej situácie. "Vstup do sály bude umožnený len s rúškom či respirátorom, v zmysle aktuálneho nariadenia, a po každom predstavení prebehne kompletná dezinfekcia priestorov a dotykových plôch," poznamenal Várady.

Okrem predstavení v sále plánuje divadlo od júla spustiť 3. ročník projektu Letodivy. V priestore divadelnej záhrady na Škultétyho 5 pripraví každý štvrtkový podvečer predstavenie, a bábkové divadlo tak prinesie svojim divákom aj v čase divadelných prázdnin.

Komentáre