Hudba a film

Nový rodinný seriál Mami, kúp mi psa režíroval Bohdan Sláma

"V seriáli diváci uvidia aj Michala Kubovčíka, spomedzi detských hercov tiež Marcela Chlpíka, Sáru Tomolovú či Andreasa Lehotského."

TASR, 2. septembra 2021 11:29
Bohdan Sláma, archívne foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Mami, kúp mi psa je názov nového rodinného seriálu, ktorý od 4. septembra prinesie na obrazovky v rámci detského programového bloku verejnoprávna Jednotka. Réžie seriálovej novinky, ktorá poukazuje na problematiku medzigeneračných vzťahov a neustále hľadanie ciest spoločného fungovania, sa ujal český filmár Bohdan Sláma, držiteľ dvoch Českých levov. TASR o tom informoval PR manažér RTVS Filip Púchovský.

Pôvodný koprodukčný seriál RTVS nakrútili na motívy rovnomennej knihy úspešnej detskej autorky Zuzany Štelbaskej.

„Ide o pútavý príbeh 11-ročného Ondreja na ceste k naplneniu jeho najväčšieho sna - mať vlastného psa," približuje verejnoprávna televízia nový seriál, ktorý „upozorňuje aj na dôležitú myšlienku, že pes nie je hračka, ale rovnocenná živá bytosť, ktorú treba rešpektovať, ľúbiť a v neposlednom rade sa o ňu starať".

Ondrej (Benjamín Lacko) je mestský chlapec, ktorý žije so svojou mamou (Zuzana Šulajová). Tá syna počas leta prvýkrát plánuje poslať na prázdniny k starému otcovi (Ivan Romančík). Myšlienka leta prežitého na vidieku sa zdá byť pre Ondreja peknou nudou a dedko jemne otravným. Ukáže sa však, že bývalý veterinár žije v malej obci vcelku zaujímavým životom. Okrem iného vypomáha tete Danici (Zuzana Kronerová), ktorá prevádzkuje psí útulok. Ondrej sa tak na vidieku dostane k svojim vytúženým psíkom, ale nadviaže aj nové priateľstvá.

„Verím, že seriál svojím zameraním na realitu a neprikrášľovanie sveta, v ktorom žijeme, osloví divákov, naším spoločným cieľom bolo, aby seriál pozerali deti spoločne so svojimi rodičmi a starými rodičmi," hovorí za tvorcov producentka seriálu Tina Diosi.

Réžiu mal v rukách český filmár Bohdan Sláma, držiteľ dvoch Českých levov na Slovensku nakrúcal prvýkrát. „Problémy a situácie, ktoré prežívajú detskí hrdinovia, sa týkajú aj hrdinov dospelých," uviedol k rodinnému seriálu.

„Katalyzátorom vzťahov medzi ľuďmi sa v jednotlivých epizódach stávajú situácie psích hrdinov. Starostlivosť o nich nastoľuje témy zodpovednosti za slabšie bytosti, ktorej sa musia učiť nielen detskí, ale aj dospelí protagonisti," dodal.

V seriáli diváci uvidia aj Michala Kubovčíka, spomedzi detských hercov tiež Marcela Chlpíka, Sáru Tomolovú či Andreasa Lehotského. Prvú časť si môžu pozrieť v sobotu 4. septembra o 10.15 h na Jednotke.

Komentáre