Hudba a film

Môj dedo spadol z Marsu

"Dobrodružný film pre deti sa predstavuje novým trailerom."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 21. mája 2019 10:47
Môj dedo spadol z Marsu Foto: Continental Film
6. júna 2019 vstúpi do kinodistribúcie nový dobrodružný film pre deti, na ktorého výrobe sa podieľali aj slovenskí tvorcovia a tvorkyne, vrátane herečky Petry Polnišovej v jednej z ústredných úloh. Snímka Môj dedo spadol z Marsu vyrozpráva príbeh dievčatka, ktorého život sa v jednej chvíli otočí hore nohami z celkom neočakávaných dôvodov.
Môj dedo spadol z Marsu Foto: Continental Film

Uninho deda unesú mimozemšťania. Hrdinka zistí, že jej starý otec sám pochádza z inej planéty a jeho raketa havarovala na Zemi pred mnohými rokmi. V pivnici objaví pilota jeho vesmírnej lode – malého mrzutého robota, s ktorým má necelých 24 hodín na to, aby deda našli a zachránili. V ceste za záchranou Uninej čiastočne mimozemskej rodiny však stojí viacero výziev a spojenie robotickej logiky s emóciami bude len jednou z nich.
Môj dedo spadol z Marsu Foto: Continental Film

Cez priateľstvo medzi dievčatkom a mimozemským robotom náš film rozpráva príbeh o živote, ktorému dodáva silu láska. Nakrútili sme žáner dobrodružnej fantastiky pre detských divákov, lebo veríme, že zaujímavé filmy s dôležitým odkazom majú pre deti zmysel,“ zhoduje sa režisérska dvojica Dražen Žarković a Marina Andree Škop. „Vo svete, v ktorom prevláda individualizmus, cítime potrebu povzbudiť našich najmenších smerom k spolupatričnosti, priateľstvu a láske, k hodnotám, ktoré obohatia ich život.

Snímka vznikla v koprodukcii siedmich európskych krajín – Chorvátska, Nórska, Luxemburska, Slovinska, Bosny a Hercegoviny, Českej republiky a Slovenska. Realizáciu a distribúciu filmu finančne podporil Audiovizuálny fond. Do slovenských kín ju prináša distribučná spoločnosť Continental film.
Realizáciu a distribúciu filmu finančne podporil Audiovizuálny fond.

Premiéra: 6. júna 2019
Originálny názov: My Granpa is and Alien
Krajina pôvodu: Chorvátsko, Nórsko, Luxembursko, Slovinsko, Bosna a Hercegovina, Česká republika, Slovensko
Odporúčaná prístupnosť: tento film je nevhodný pre maloletých do 7 rokov
Réžia: Dražen Žarković, Marina Andree Škop
Scenár: Pavlica Bajsić Brazzoduro, Branko Ružić
Kamera: Sven Pepeonik
Hudba: Stein Berge Svendsen
Hrajú: Petra Polnišová, Lana Hranjec, Nils Ole Oftebro, Ozren Grabarić, Alex Rakoš, Sven Barac a ďalší

Komentáre