Hudba a film

Mix najlepších piesní tohto roku vás dostane

"Kompilácia najväčších hitov roku 2015 je na svete. Nechýba Taylor Swift ani Drake."

Tomáš Kušnír, 4. decembra 2015 14:00
Na archívnej snímke americká speváčka Taylor Swift. Foto: TASR/AP
Blíži sa koniec roka a internet je plný rôznych zoznamov s najlepšími umelcami a ich úspechmi. Už niekoľko rokov sa DJ Earworm snaží o nemožné. Pospájať najlepšie piesne roka do jednej skladby. Výsledok sa okamžite stáva zdieľaným na sociálnych sieťach a vzniká z neho ukážková výberovka. Svoj mix nazýva The United State of Pop (Spojené štáty popu) a tohtoročná edícia sa líši od tých predošlých tým, že namiesto 25 piesní použil vo svojom mixe ich dvojnásobok.

V piesni možno počuť spevákov, ktorí kraľovali hudobným hitparádam. Nachádza sa tu Taylor Swift, Ellie Goulding, Justin Bieber, Drake a iní. Nie je prekvapením, že v mixe sa objavila aj speváčka Adele, ktorá zmenila hudobné rebríčky až na konci tohto roka. Jej novému albumu 25 sa najrýchlejšie v histórii Británie podarilo predať milión kópií.



"Snažil som sa vyjadriť ducha doby. Hudba prešla jemnejšou fázou v porovnaní s tým, ako to bolo minulé roky. Pieseň Ellie Goulding je svieža a jemná, zatiaľ čo tanečná vec od The Weeknd pripomína retro štýl. Tento mix je viac elektrický," uviedol DJ Earworm pre billboard.com a dodal, že bez Adele by to nebol úplný súhrn.

ODPORÚČAME AJ:
Pavol Hammel vydáva album Z pekla šťastie
Do kín vstupuje voľné pokračovanie thrilleru Gangster Ka: Afričan
Švédske duo Roxette oslavuje tridsiatku, bude pritom aj Bratislava
Robinson & Crusoe: Film Jána S. Sabola o spájaní sa v rozdielnosti

Komentáre