Hudba a film

Mesiac Frankofónie 2021 vzdá hold ženám

"Prostredníctvom série portrétov budú môcť účastníci programu spoznať výnimočné ženské osobnosti z rôznych krajín."

TASR, 24. februára 2021 13:52
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP
Bratislava 24. februára (TASR) - Oživiť kultúru a ponúknuť účastníkom možnosť vycestovať z domu je motto tohtoročnej špeciálnej edície Mesiaca Frankofónie. Organizátori ju ponúknu v marci v online priestore. TASR o tom informovala Daniela Zelenáková z Francúzskeho inštitútu v Bratislave, ktorý je hlavným organizátorom podujatia.

"Novinkou je aj hlavná téma podujatia, ktorá je tento rok venovaná ženám a zároveň odzrkadľuje úsilie Medzinárodnej organizácie Frankofónie za rovnoprávnosť žien v spoločnosti," dodala s tým, že prostredníctvom série portrétov budú môcť účastníci spoznať výnimočné ženské osobnosti z rôznych krajín - ich životné dráhy, kultúru, sociálnu situáciu a úspechy.

Marec bude na Slovensku Mesiacom Frankofónie siedmykrát. Aj tento rok ponúkne rozmanitý program pre všetkých priaznivcov a budúcich priaznivcov francúzskeho jazyka a frankofónnych kultúr. "Čakajú na vás výstavy, premietania, koncerty, workshopy, debaty o umení, literatúre či dokonca gastronómii," avizujú organizátori.

Kompletný program podujatí je zverejnený na webstránke Francúzskeho inštitútu. Všetky podujatia sú zdarma.

Komentáre