Hudba a film

Majk Spirit predstavuje nový singel My ľudia

"Skladbu My ľudia napísal raper pred dvoma rokmi. Jej čas, aby vyšla ako oficiálny singel, však prišiel až teraz."

TASR, 26. apríla 2020 8:00
Majk Spirit Foto: DoubleJ
Tesne pred vypuknutím pandémie nového koronavírusu stihol Majk Spirit vydať nový singel Spirit Animal. Po mesiaci prináša ďalšiu novú skladbu s videoklipom My ľudia, ktorá ukrýva zaujímavý príbeh. "Je totiž nevydaným singlom z albumu Nie Som Tu Náhodou. Nie je však náhoda, že tento track vychádza práve teraz," TASR o tom informovala PR manažérka Adriána Čahojová.

Skladbu My ľudia napísal raper pred dvoma rokmi. Jej čas, aby vyšla ako oficiálny singel, však prišiel až teraz. "Tento song som napísal už v roku 2018, keď som pracoval na albume Nie Som Tu Náhodou. Bolo to presne pred dvoma rokmi na Srí Lanke na meditačno-detoxikačnom pobyte," prezradil Majk príbeh skladby, ktorá doteraz čakala na svoju chvíľu v zásuvke, a ďalej zdôvodnil, prečo sa tam ocitla. "Nezaradil som ju vtedy na album, lebo už bol plný vážnych vecí a potreboval som skôr tracky na odľahčenie," vysvetlil.



Podľa rapera ten správny okamih na vydanie piesne nastal práve teraz - v čase obmedzení, karantén, uzavretých hraníc a všetkých ostatných zmien, ktoré do života ľudí priniesla aktuálna situácia spojená s pandémiou nového koronavírusu. "Skladba dozrela v zásuvke a je zaujímavé, ako je teraz ešte oveľa aktuálnejšia, ako keď som ju písal. Výborne sa hodí na túto dobu, takže som sa ju rozhodol pustiť von," vysvetlil.

Po hudobnej stránke novinku zastrešil producent Matúš Babka a o vizuál sa postaral DoubleJ, ktorý nakrútil minimalistický klip s koncertnou atmosférou po Majkovom minulotýždňovom aprílovom live streame Nový človek, počas ktorého singel My ľudia zaznel v premiére.

Majk Spirit zároveň aktuálne obdobie využíva na tvorbu a nahrávanie nových skladieb. Pracuje súčasne na nových sólových singloch i na novinkách so svojou domovskou formáciou H16. Pre fanúšikov tiež pripravuje ďalšie online live stream koncerty.

Komentáre