Hudba a film

LP Karol Duchoň vychádza vo vinylovej reedícii

"Album je zostavený z dobových Karolových hitov, z ktorých asi polovicu tvoria prevzaté a pretextované zahraničné piesne a ďalšiu polovicu nové pôvodné skladby slovenských autorov. "

TASR, 26. februára 2021 15:24
Na archívnej snímke Karol Duchoň. Foto: Archív TASR

Vydavateľstvo Opus pripravilo v týchto dňoch na vydanie prvý radový album legendárneho a ikonického slovenského speváka Karola Duchoňa, ktorý vyšiel v roku 1974. TASR informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Takmer po 50 rokoch vychádza eponymný album Karol Duchoň znova vo vinylovej reedícii. Ponúka 13 piesní, sú nimi Kôš zázrakov, Šiel, šiel, Siedmy svetadiel, Odeta, Strašidlá, Príboj, Poď k nám, S tebou, Hodvábny príbeh, S bielou hmlou, Kým nezaspím, spievam, Pieseň o matke, trinástou je Spýtať sa môžem.

Album je zostavený z dobových Karolových hitov, z ktorých asi polovicu tvoria prevzaté a pretextované zahraničné piesne a ďalšiu polovicu nové pôvodné skladby slovenských autorov. Album je ukážkou jedinečného interpretačného majstrovstva speváka, ktorý je dnes, 35 rokov po svojej smrti, najlukratívnejším a najžiadanejším umelcom Opusu.

Po minuloročnom predajnom úspechu 3CD kompletu Karol Duchoň 70 Opus 1970 – 1985 sa vydavateľstvo rozhodlo postupne tento rok vydať a zároveň ponúknuť fanúšikom Karola Duchoňa aj jednotlivé vinylové reedície jeho radových albumov. Prvý z nich s názvom Karol Duchoň sa objaví na hudobnom trhu už v piatok 26. februára.

Komentáre