Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Playmobil vo filme a Anna

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry. "

Webmagazin.sk, 29. augusta 2019 8:00
Záber z filmu Playmobil vo filme. Foto: Bontonfilm

Playmobil vo filme


Keď Marlin mladší brat Charlie nečakane zmizne v čarovnom animovanom svete PLAYMOBIL®, nepripravená Marla sa musí vydať na cestu, aby ho priviedla domov.

Ako sa vydáva na fantastickú cestu naprieč úžasnými novými svetmi, Marla sa spojí a stretne s nepravdepodobnými a hrdinskými novými priateľmi – kamionistom Delom, temperamentným a charizmatickým tajným agentom Rexom, robotom, extravagantnou vílou a ďalšími.

Prostredníctvom svojho akčného dobrodružstva si Marla a Charlie uvedosvojským mia, že bez ohľadu na to, čo sa vo vašom živote odohráva, môžete dosiahnuť čokoľvek, keď veríte v seba!



Anna


Očarujúca Anna je hlavnou hrdinkou strhujúceho akčného thrilleru, plného prekvapivých dejových zvratov a vášnivých vzťahov. Kedysi predávala v Rusku na trhu matriošky a teraz pracuje ako top modelka v Paríži - teda aspoň tak to vyzerá na prvý pohľad. V skutočnosti je chladnokrvnou a mimoriadne nebezpečnou tajnou agentku, ktorá má vďaka tvrdému výcviku schopnosť vyviaznuť živá z akejkoľvek prestrelky či súboja. Nikto však netuší, že Anna okrem pokynov vedenia sleduje aj svoj vlastný plán, vďaka čomu sa zrazu ocitne v strete záujmov dvoch svetových veľmocí. Pohybuje sa stále na tenšom a tenšom ľade – medzi špinavou ulicou a nablýskanými prehliadkovými mólami, medzi KGB a CIA, medzi dvoma milencami na opačnej strane barikády aj medzi lojalitou k svojim mentorom a túžbou splniť si vlastné sny. Dokáže nakoniec uniknúť?



Deväťdesiate


Americké predmestie 90-tych rokov. Trinásťročný Stevie tu žije so svojou matkou, ktorá ho vychováva sama a jeho agresívnym bratom. Netúži po ničom inom, iba utiecť a tak si zaobstará skateboard a pridáva sa k skupine skejterov. Práve jeho noví kamaráti mu pomáhajú prekonať smutnú realitu, zažíva tú prvé radosti a strasti dospievania. Film je režijným debutom amerického herca Jonaha Hilla.



Cez prsty


Príbeh novej komédie Petra Kolečka CEZ PRSTY sa odohráva na beachvolejbalových ihriskách, ale nielen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) sú parťáčky, ktoré obetujú plážovému volejbalu všetko. Teda, skoro všetko. Mladšej Pavle tak trochu začínajú tikať biologické hodiny a s priateľom Hynkom (Vojta Dyk) chce čo najskôr otehotnieť. To staršia, slobodná a bezdetná Linda nechápe. Obzvlášť, keď sa im podarilo kvalifikovať na majstrovstvá Európy… Všetko ale aj tak nakoniec zamotá svojrázny správca ihriska so zaujímavou minulosťou Jíra (Jiří Langmajer). V ďalších úlohách sa predstavia známi herci ako Jakub Prachař, Marián Miezga, Kristína Greppelová a i.



Fabrika


Na predmestí ruského malomesta stojí schátraná priemyselná budova. Mnohí zamestnanci v nej začali pracovať ešte pred zmenou zo štátnej regulácie na kapitalistickú privatizáciu. Majiteľ Kalugin (Andrej Smoljakov), lokálny oligarcha s dobrými kontaktmi, oznámi bankrot továrne. Skupina robotníkov, ktorí nedostali výplatu niekoľko mesiacov, ho unesie a požaduje výkupné.

Vedení záhadným Alexejom (Denis Švedov), ktorého motívy sú viac než otázne, sa celá akcia vymkne spod kontroly. Kaluginova súkromná ochranka a policajný SWAT tím okamžite obkľúčia budovu. Robotníci sú uväznení, hodiny tikajú a spojenectvá sa začínajú rozpadať...

Komentáre