Hudba a film

Kino novinky týždňa: Na strieborné plátno prichádza Snehová kráľovná 2

"Pôjdete sa pozrieť na dobrodružstvo plné nebezpečenstva a nástrah?"

TASR, 10. decembra 2015 8:00
Snehová kráľovná 2 Foto: youtube.com

Snehová kráľovná 2


Gerde sa s pomocou škriatka Orma podarilo poraziť Snehovú kráľovnú a vyslobodiť bračeka Kaya. Ostatným škriatkom sa zapáčila sloboda, ktorú dovtedy nepoznali a Orm sa stal ich hrdinom a vzorom. Z ľadu a snehu však povstali nové temné sily, ktorým dokáže čeliť len po boku svojich verných priateľov. Orma tak čaká napínavé dobrodružstvo plné nebezpečenstva a nástrah, na ktorého konci zistí, že priateľstvo, šťastie a pravá láska prekoná všetky prekážky a zvíťazí aj nad tým najväčším zlom.



Assassin


Filmová báseň jedného z najväčších filmárov súčasnosti zasadená do Číny 9. storočia je vizuálne omračujúcim rozprávaním s prvkami žánru wuxia (čínskeho ekvivalentu stredovekého rytierskeho eposu s prvkami fantasy). Jeho hrdinkou je profesionálna vrahyňa Nie Yinniang, ktorá po tom, čo zlyhá vo svojej úlohe, dostáva od svojej panej rozkaz vrátiť sa do svojho rodného kraja a zabiť muža, ktorému bola kedysi prisľúbená - svojho bratranca, ktorý dnes velí najväčšej vojenskej oblasti v severnej Číne.



Krampus: Choď do čerta


Kto sa nikdy nebál, že ho odnesie čert na Mikuláša, nech hodí vianočnou ozdobou. A to ste nenarazili na toho najhoršieho, na Krampusa. Temný protipól všetkých pekných symbolov najkrajších sviatkov v roku dokáže spoľahlivo vystrašiť nie len deti, ale aj neveriacich dospelých. K tomu, aby sa vám zjavil a strčil vás do mechu, pritom stačí tak veľmi málo.



Izba


Pre päťročného Jacka je izba celým svetom. Je to miesto, kde sa narodil, vyrastá a kde žije v bezpečí so svojou mamou Joy. Spolu si čítajú, učia sa a hrajú. O svete sa Jack dozvedá len z niekoľkých detských kníh a detských televíznych seriálov. Všetko, čo je mimo izby je fiktívne, len izba je skutočná. V noci ho mama ukladá do bezpečia šatníka, v ktorom zaspáva rýchlejšie, než pride starý Nick, ich väzniteľ. Izba je pre Jacka domovom, ale pre jeho mamu väzením, v ktorom ich starý Nick drží už viac než sedem rokov.



ODPORÚČAME AJ:
Mix najlepších piesní tohto roku vás dostane
Pavol Hammel vydáva album Z pekla šťastie
Do kín vstupuje voľné pokračovanie thrilleru Gangster Ka: Afričan
Švédske duo Roxette oslavuje tridsiatku, bude pritom aj Bratislava
Robinson & Crusoe: Film Jána S. Sabola o spájaní sa v rozdielnosti

Komentáre