Hudba a film

Máte chuť zájsť si do kina? Tešiť sa môžete na tieto novinky

"Obdobie sviatkov je za nami a pred nami ďalší rok plný zaujímavých filmov. Prvé z nich sú v ponuke už tento týždeň."

Veronika Rosputinská, 8. januára 2014 10:00
Záber z filmu Na život a na smrť Foto: Youtube


Ak aj vy patríte medzi milovníkov filmov a najradšej si ich vychutnávate na veľkom plátne v kine, už tento týždeň sa môžete tešiť na prvé kino premiéry tohto roka. Ponuka je naozaj bohatá – čakajú vás drámy, akcia, horor, ale aj komédia či rozprávka.

Paranormal Activity: Prekliati


Začiatok roka prináša do kín ďalší diel zo série hororov Paranormal Activity. Nejde pritom o oficiálne pokračovanie, keďže v prípade tohto dielu sa pozornosť z doteraz terorizovanej rodiny obracia na chlapca Jesseho. Ten práve skončil strednú a čakajú ho prázdniny. Žeby typický americký horor s témou tínedžerského leta? Mnohí, ktorí si ho už stihli pozrieť, sa vyjadrili, že práve táto časť série je tou najstrašidelnejšou.


Nežné vlny


České komédie patria v našich končinách medzi veľmi populárne. Aktuálne štartuje v kinách novinka - Nežné vlny od režiséra Jiřího Vejděleka, ktorý sa preslávil dielami ako Ženy v pokušení či Muži v nádeji. Už len samotné jeho meno láka do kín. Tešiť sa opäť môžete na dávky lásky a nádeje i na krásnu slovenskú herečku Táňu Pauhofovú.


Nymfomanka I.


Tento film je prvým z vyše štvorhodinového diela Larsa von Trier, ktorý patrí medzi veľké režisérske esá súčasnosti. Film vzbudzuje pozornosť najmä svojou kontroverziou – je plný sexuálnych provokatívnych scén. Objavia sa v ňom aj významné herecké osobnosti, napríklad Willem Dafoe či Uma Thurman.


Komorník


Na milovníkov biografických filmov v kine čaká dráma o živote Eugene Allena, komorníka, ktorý 34 rokov slúžil v Bielom dome siedmim americkým prezidentom. Film zachytáva nielen jeho profesijný, ale aj neľahký súkromný život.


Na život a na smrť


Dráma a akcia na vás čaká v tomto filme, o ktorý sa režisérsky postaral Peter Berg a v hlavnej úlohe v ňom hviezdi Mark Wahlberg. Film založený na skutočných udalostiach, s tematikou americkej armády, tentoraz prekvapivo, o zbabranej misii, si na portáli IMDb.com vyslúžil rating 7,6 z desať.


Niko 2


Ak chcete svojim deťom ukázať, ako vlastne vyzerá sneh, čakať na počasie asi nemá zmysel. Vezmite ich do kina, v animovanom filme Niko 2 sa odvážny sobík vydáva na záchrannú misiu s cieľom vytrhnúť svojho nevlastného brata z orlích pazúrov.

Komentáre