Hudba a film

Vianoce v kine: Tieto novinky tam na vás čakajú

"Do kín sa chystá komediálno-dobrodružný fantasy film Bena Stillera, ktorý získal celkom priaznivé hodnotenia."

Veronika Rosputinská, 25. decembra 2013 12:00
Záber z trailera Foto: Youtube


Keď si myslíte, že počas vianočného týždňa sa nechystajú žiadne premiéry, ste na omyle. Už od zajtra sa môžete tešiť na dve novinky - Tajný život Waltera Mittyho a Chrobáčikovia: Údolie stratených mravčekov.

Tajný život Waltera Mittyho


Film v kategórii komédia/dobrodružstvo/fantasy/dráma vznikol pod režisérskou taktovkou Bena Stillera, ktorý si v ňom zahral aj hlavného hrdinu – večného snílka Waltera Mittyho. Walter pracuje ako fotoeditor v časopise a veľmi ťažko sa vyrovnáva s realitou, preto radšej funguje vo svojom vymyslenom svete. A v ňom sa mení na hrdinu, ktorý ochraňuje bezbranné ženy, šteniatka a prenasleduje zloduchov.



Film má celkom pozitívne hodnotenia – na portáli IMDb.com má rating 7,3 z desať, na ČSFD.cz dostal 84 percent.

Chrobáčikovia: Údolie stratených mravčekov


Premiéru bude mať aj animovaná rozprávka pre deti, ktorá je zábavným príbehom zo života hmyzu. O čo v nej pôjde? O spor medzi kolóniami čiernych a červených mravcov, za ktorým stojí banálna, ale pre mravce existenčná vec – zvyšky jedla z pikniku. A hrdinkou sa stane milá a odvážna lienka.



Pesničku k filmu na Slovensku naspievala dvojica Miro Jaroš a Dominika Mirgová. „Napísať pesničku k filmu nebolo ťažké, vybral som si príbeh odvážnej lienky, ktorá robí zle pavúkovi. Je to namotávka, ktorá by sa mohla páčiť aj dospelým. V skutočnosti mi hmyz nevadí, rešpekt mám len pred chlpatými pavúkmi, z niektorých druhov mám fóbiu,ˮ prezradil spevák.

Komentáre