Hudba a film

Hudba: Album Dobré meno Petra Lipu vychádza na vinylovej platni

"Album Petra Lipu s názvom Dobré meno, ktorý vydali v apríli minulého roka, je prvou platňou speváka, ktorá vychádza v novej OPUS-ovej vinylovej sérii. Prichádza v predvečer jeho 77. narodenín. "

TASR/Webmagazin.sk, 27. mája 2020 16:09
Foto: TASR František Iván


Album ponúka trinásť piesní, medzi ktorými sú Znova a znova, Problémy s problémami, Manhattan, Keď sa chystáš na ten svet, Kde bolo, tam bolo, Because Of Your Sad Eyes, Podozrivý, Motýľ, 120/80, Nenápadný nápad, Ty si moja opora, Odpočívam v pokoji a Dobré meno. Viaceré z nich sú už známe z vysielania slovenských rádií.

Ak je niekto zárukou najvyššej umeleckej kvality a kontinuity, tak je to práve veľká slovenská jazzová legenda Peter Lipa. Umelec pripojil k albumu aj textovú spomienku, ktorá končí výstižnými slovami: „Veľmi si vážim, že môžem byť stále obklopený mladými, talentovanými hudobníkmi, ktorí sú ochotní so mnou zažívať útrapy a radosti muzikantského života, cestovanie po koncertoch, skúšanie, nahrávanie a radosť zo spoločných úspechov. Ďakujem všetkým zúčastneným za ochotu spolupracovať na tomto albume.“

Zásadný podiel na produkcii týchto skladieb majú hlavne hudobníci z jeho skupiny, sú nimi Peter Lipa jr. (klávesy), Michal Šimko (basgitara), Michal Fedor (bicie), Radovan Tariška (saxofón), ktorí ho nahrali v štúdiu aj s ďalšími hosťami.

Jazzový umelec k vydaniu LP platne dodáva: „Teším sa, že môžem osloviť aj poslucháčov, ktorí si vedia vychutnať a hlavne oceniť hudbu na vinyle. Preto usaďte sa pekne a užite si príjemné počúvanie v rovnoramennom trojuholníku.“ Oficiálne vychádza Double LP v piatok 29. mája, v predvečer 77. narodenín Petra Lipu (*30. mája 1943). Na platni je aj pieseň Motýľ, ku ktorej spevák natočil videoklip.

Komentáre