Hudba a film

Herecké hviezdy ako obete i podvodníci vo filme Dokonalá lož

"Návštevníci a návštevníčky slovenských kín si v nich môžu práve teraz vychutnať napínavú drámu Dokonalá lož (The Good Liar)."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 14. novembra 2019 17:24
Dokonalá lož (The Good Liar) Foto: Continental film
Návštevníci a návštevníčky slovenských kín si v nich môžu práve teraz vychutnať napínavú drámu Dokonalá lož (The Good Liar), ktorá je hereckým koncertom dvoch z najúspešnejších hollywoodskych hviezd súčasnosti – Helen Mirren a Iana McKellena. Kto z nich sa stane obeťou dokonalej lži?
Dokonalá lož (The Good Liar) Foto: Continental film

Roy Coutnay je rodený podvodník a nechce uveriť tomu, koľké šťastie ho postrehlo, keď sa cez online zoznamku spoznal s dobre situovanou vdovou Betty McLeishovou. Tá ho vpúšťa nielen do svojho domu, ale aj do svojho života. Sám Roy je prekvapený, koľko starostlivosti venuje Betty, a že jeho cit, ktorý mal byť len fingovaným, sa zrejme stáva skutočným. Všetko sa však môže zmeniť a zo stabilizovaného života sa môže razom ocitnúť na zradnom tenkom ľade. Nie je ani zďaleka jediný, kto má svoje tajomstvá...
Dokonalá lož (The Good Liar) Foto: Continental film

Prvotriedne obsadenú snímku nakrútil režisér Bill Condon, ktorý má na svojom konte oceňované drámy Bohovia a monštrá, Kinsey, ale aj rozprávkový megahit Kráska a zviera. Mimoriadne nadaný a skúsený filmár spojil svoj um s talentom hereckých hviezd Helen Mirren a Iana McKellena, ktorých spojenie ho zaujalo v ich spoločnej broadwayskej divadelnej inscenácii. „Vedel som, že sú skvelými sparring partnermi,“ hovorí režisér a dodáva, že ho fascinuje, akými odlišnými spôsobmi k práci pristupujú. „Myslím, že pri Helen je to viac o momentálnej skúsenosti a o tom, ako to v jednej chvíli všetko ožíva, kým pri Ianovi je základom nacvičovanie, diskusia a dôkladné skúmanie scenára, rovnako ako pohybu na scéne, kostýmov či rekvizít. Bolo fascinujúce sledovať ich interakciu.

Od štvrtka 14. novembra 2019 si môžu interakciu ústrednej dvojice vychutnať aj slovenskí diváci a diváčky. Snímku Dokonalá lož do slovenských kín prináša distribučná spoločnosť Continental film.


Dokonalá lož
Premiéra: 14. novembra 2019
Originálny názov: The Good Liar
Žáner: akčný, dobrodružný
Dĺžka: 109 min.
Jazyková verzia: slovenské titulky
Odporúčaná prístupnosť: tento film je nevhodný pre maloletých do 15 rokov
Formát: 2D
Réžia: Bill Condon
Scenár: Jeffrey Hatcher
Kamera: Tobias A. Schliessler
Hrajú: Helen Mirren, Ian McKellen, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Russell Tovey, Jim Carter, Mark Lewis Jones, Phil Dunster, Laurie Davidson, Michael Culkin, Aleksandar Jovanovič, Athena Strates, Stella Stocker

Komentáre