Hudba a film

Film: Jednu z hlavných ženských úloh v Indiánovi si zahrala V. Kerekes

"Film Indián je plný českých, slovenských a poľských hereckých hviezd. Jednu z hlavných ženských rolí si zahrala Vica Kerekes, ktorá si týmto projektom splnila herecký sen. "

TASR, 19. augusta 2022 15:26
Vica Kerekes, foto z archívu. Foto: TASR/Michal Svítok

Film Indián je plný českých, slovenských a poľských hereckých hviezd. Jednu z hlavných ženských rolí si zahrala Vica Kerekes, ktorá si týmto projektom splnila herecký sen. Vždy túžila po filmovaní s českou legendou Karlom Rodenom, ktorý hrá v tejto snímke dvojúlohu. "Vica sa v česko-slovensko-poľskej komédii predstaví ako potvora a negatívnu úlohu si veľmi užila," uviedla pre TASR PR manažérka Nora Krchňáková k filmu, ktorý príde do kín v septembri.

"Tento scenár má pre mňa zmysel aj vďaka tomu, že sa v ňom stretávajú rôzni ľudia a ich názory. Niektorí chcú hlavne kariéru, úspech a peniaze, a potom je tu zase iná skupina ľudí, ktorí život chcú prežiť inak. A dôležité pre nich je to, že na svete nie sú sami. A to sa mi práve veľmi páčilo, že v scenári dochádza k stretu týchto dvoch svetov," prezradila Kerekes.

Stvárňuje postavu finančnej riaditeľky Jany a jej partnerom vo filme je Martin Myšička. "Hneď na začiatku mi tvorcovia povedali, že budem hlavnou negatívnou postavou. A to ma neskutočne potešilo, pretože som ich veľmi nehrala. Často sa hovorí, že hrať kladnú alebo sympatickú postavu nie je taká výzva, takže ja som sa na túto úlohu nesmierne tešila," hovorí Vica, ktorá si vďaka hraniu už mohla zažiť veľa iných životov. "Niekedy mám vďaka tomu pocit, že som na svete už snáď najmenej sto rokov," priznáva s tým, že si práve negatívnu rolu naplno vychutnáva. "Je pre mňa veľmi dôležité, aby som našla pravdu tej danej postavy. Musím sa do nej hlavne absolútne prevteliť, a nie ju odsudzovať. Snažím sa vžiť sa do jej situácie a pochopiť, prečo tak premýšľa," dodala herečka, stálica v žánri komédie, diváci si ju pamätajú z filmov Nestyda, Muži v nádeji či Zejtra napořád.

Režisérom komédie Indián, ktorá rozpráva príbeh arogantného workoholika a nekompromisného obchodníka Ondreja, ktorý vlastní úspešnú firmu a hlavným zmyslom jeho života sú peniaze, je Tomáš Svoboda. Ten je tiež spoluautorom scenára, pod ktorý si podpísal aj Patrizio Gente. Za kameru sa postavil na Českého leva nominovaný David Ployhar.

Komentáre