Hudba a film

Divadlá sa otvárajú divákom, na javisko Novej scény sa vracajú Bedári

"K obnovenému predstaveniu svetoznámeho muzikálu Bedári sa divadlo vracia po takmer dvoch rokoch. Jeho cestu k mase muzikálových fanúšikov zmarila pandémia."

TASR, 13. januára 2022 12:12
Cosette z muzikálu Bedári, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Divadelné súbory môžu od stredy opäť hrať pred divákmi v sále. Naposledy sa herci pred živé publikum postavili pred 25. novembrom 2021, keď živú kultúru zatvorili protipandemické opatrenia. Divadlá otvárajú výhradne v režime OP.

Pre 50 percent hľadiska, čo je 300 divákov, otvára svoj priestor bratislavské Divadlo Nová scéna. Diváci sa môžu tešiť na obnovené predstavenie svetoznámeho muzikálu Bedári, ku ktorému sa divadlo vracia po takmer dvoch rokoch, jeho cestu k mase muzikálových fanúšikov zmarila pandémia. "Aj keď ide o jeden z najnáročnejších prevádzkových titulov, aké máme, rozhodli sme sa práve muzikálom Bedári otvoriť naše divadlo v roku 2022. Napriek vážnej téme je totiž aj o nádeji a viere v lepšie časy, dodáva chuť žiť. Verím, že toto dielo svojím obsahom, kvalitou, hĺbkou, nadčasovosťou a výpovednou hodnotou prinesie divákom opäť krásny divadelný zážitok a priláka ich do divadiel," uviedla Ingrid Fašiangová, generálna riaditeľka Divadla Nová scéna, ktoré Bedárov odohrá tento víkend v sobotu 15. januára o 19.00 h a v nedeľu 16. januára o 18.00 h.

Divadlo Astorka Korzo ´90 začne hrať 18. januára predstavením Láska. Prsty. Salman Rushdie, ktoré uvedie v Štúdiu A2 na Mickiewiczovej. Vo veľkej sále Astorky si diváci môžu pozrieť predstavenia Na koho to slovo padne, Sen svätojánskej noci či Malér v nasledujúcich dňoch. "Kapacitne pôjde o sto osôb v hľadisku," uviedla pre TASR PR manažérka divadla Veronika Maková.

Na základe vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR č. 2/2022, ktorá v stredu nadobudla účinnosť, bude hrávať svoje predstavenia výhradne v režime OP aj Divadlo Aréna, ktoré pre rekonštrukciu využíva priestory Mestského divadla P. O. Hviezdoslava. V prípade predstavení hraných na jeho javisku využije 50 percent kapacity priestoru. Maximálne 100 osôb si bude môcť pozrieť predstavenia, ktoré Divadlo Aréna odohrá v kostole Klarisky. "Prvých tohtoročných divákov privítame vo štvrtok 13. januára o 19.00 h na predstavení Ľadvina v DPOH," informoval TASR PR manažér Ján Lukáč.


Komentáre