Hudba a film

Depeche Mode ohlásili celosvetové turné, v Bratislave vystúpia 28.mája

"Dave Gahan a Martin Gore po piatich rokoch potešili fanúšikov a zverejnili dátumy celosvetového turné k novému albumu Memento Mori, ktorý má vyjsť budúci rok v marci."

TASR, 4. októbra 2022 19:34
WA 45 Berlín - Členovia britskej skupiny Depeche Mode Martin Gore (vľavo) a Dave Gahan pózujú počas fototermínu v Berlíne v utorok 4. októbra 2022. Foto: TASR/DPA

Hudobná skupina Depeche Mode, členovia rock&rollovej siene slávy z roku 2020, oznámili v utorok na špeciálnom podujatí v Berlíne vydanie nového štúdiového albumu Memento Mori. "S rovnomennou koncertnou šnúrou precestujú svet, nevynechajú ani Bratislavu,“ uviedla pre TASR PR manažérka Janka Marczellová. V slovenskej metropole kapela vystúpi 28. mája 2023 na Národnom futbalovom štadióne.

Dave Gahan a Martin Gore po piatich rokoch potešili fanúšikov a zverejnili dátumy celosvetového turné k novému albumu Memento Mori, ktorý má vyjsť budúci rok v marci. "Rovnomenné celosvetové turné Depeche Mode odštartujú koncertmi k vydaniu albumu 23. marca špeciálnou limitovanou sériou koncertov v severoamerických arénach predtým, ako sa skupina vydá na letné turné po štadiónoch Európy," dodala Marczellová s tým, že obmedzené severoamerické koncerty sa uskutočnia okrem iného v Madison Square Garden v New Yorku, v United Center v Chicagu, v Kia Forum v Los Angeles a v Scotiabank Arena v Toronte.

Európska časť turné sa začne 16. mája a jeho zastávkami budú aj najväčšie európske štadióny, napríklad Stade de France v Paríži, Olympijský štadión v Berlíne, štadión San Siro v Miláne, či štadión Twickenham v Londýne. V Bratislave sa anglické megahviezdy predstavia po šiestich rokoch.

Martin Gore na k projektu Memento Mori uviedol, že na ňom začali pracovať v úvode pandémie. "Jeho témy boli priamo inšpirované týmto obdobím. Po Fletchovej smrti sme sa rozhodli pokračovať, pretože sme si istí, že by si to želal, a to dalo projektu špeciálny význam." K novému projektu sa vyjadril aj Dave Gahan. "Fletchovi by sa tento album veľmi páčil. Veľmi sa tešíme, že sa s vami oň čoskoro podelíme, nevieme sa dočkať, kedy vám ho budúci rok predstavíme naživo na koncertoch," dodal.

Memento Mori Tour bude 19. turné skupiny a prvým po viac ako piatich rokoch. Posledné turné Global Spirit Tour 2017 – 2018 bolo doteraz najdlhším turné Depeche Mode a jedným z najvýnosnejších turné toho roka, keď kapela počas 130 koncertov v Európe a Severnej Amerike hrala pre viac ako tri milióny fanúšikov.

Memento Mori bude 15. štúdiovým albumom Depeche Mode a pokračovaním kritikmi oceňovaného albumu Spirit z roku 2017, ktorý sa dostal na prvé miesto v 11 krajinách. Novinka vyjde celosvetovo na jar 2023 pod hlavičkou vydavateľstva Columbia Records.

Komentáre