Hudba a film

Čierne Vianoce

"Keď do univerzitného mestečka dorazí na Vianoce namiesto Ježiška maskovaný zabijak, budú si jeho obyvateľky priať jediný darček – prežiť. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 10. decembra 2019 6:33
Čierne Vianoce (Black Christmas) Foto: CinemArt
Čierne Vianoce sú remakom obľúbenej hororovej klasiky, v ktorej namiesto vianočného punču „tečie“ krv.
Študentka Reily (Imogen Poots) je po zľahka traumatickom zážitku zo stretnutia s opačným pohlavím vysadená na všetkých chlapov. Jej spolubývajúce na internáte ju v tom mohutne podporujú, veď od čoho iného sú tu kamarátky ? Všetky sa tešia, ako si užijú vianočné sviatky v prázdnom vysokoškolskom internáte, z ktorého väčšina študentov odišla tráviť sviatky so svojimi rodinami.
Čierne Vianoce (Black Christmas) Foto: CinemArt

Dokonalú idylu plnú snehu a blikajúcich svetiel naruší séria textových správ, ktoré im začnú chodiť na mobily. Následne jedna z nich zmizne a ďalšiu zavraždí maskovaný útočník. Než si Reily a ostatné dievčatá uvedomia, že im všetkým ide o život, stratia akúkoľvek nádej na únik. Majú len dve možnosti – pasívne čakať, až si smrť príde aj pre ne, alebo sa postaviť na odpor. Kľúčová otázka znie, kto proti nim vlastne stojí, a či môžu veriť niektorému z kamarátov, ktorí im prišli na pomoc.

Horor Čierne Vianoce natočilo štúdio Blumhouse, ktoré v posledných rokoch udáva trend v hororovom žánri. Vytvára originálne, odvážne a oceňované žánrové perly (My, Uteč, Rozpoltený), ale tiež úspešné mainstreamové remaky desivej klasiky, akými sú Halloween alebo práve Čierne Vianoce.

Čierne Vianoce
(Black Christmas)
PREMIÉRA: 12. 12. 2019
RÉŽIA: Sophia Takal
SCENÁR: Sophia Takal, April Wolfe
KAMERA: Mark Schwartzbard
HRAJÚ: Imogen Poots, Aleyse Shannon, Lily Donoghue, Brittany O’Grady, Caleb Eberhardt, Simon Mead, Cary Elwes
ŽÁNER: horor / thriller
STOPÁŽ: 98 minút
JAZYKOVÁ VERZIA: anglicky s českými titulkami
PRÍSTUPNOSŤ: nevhodné pre vekovú kategóriu maloletých do 15 rokov

Komentáre