Hudba a film

Animovaná rodina Chochmesovcov bude na RTVS učiť etiketu

" Každá z animovaných postavičiek má svoju charakteristiku - babička je hippie, dedko konzervatívec, mama ambiciózna workoholička, otec intelektuál a kreatívec."

TASR, 27. novembra 2018 11:00
Rodiny Chochmesovcov. Foto: RTVS
Základy etikety v rôznych životných situáciách chce Rozhlas a televízia Slovenska divákom predstaviť pomocou animovaného seriálu o rodine Chochmesovcov. S členmi rodiny sa diváci podľa hovorkyne RTVS Eriky Rusnákovej môžu zoznámiť už počas tohtoročných Vianoc.

"Cesta animovaného humoru je určite atraktívnejšia ako teoretické moralizovanie a poučovanie. Animovaní členovia rodiny, ktorí v príbehoch zažívajú situácie vhodného i nevhodného správania, dokážu osloviť všetkých divákov a majú šancu stať sa kultovými," myslí si programový riaditeľ televíznej časti RTVS Marek Ťapák.

Každá z animovaných postavičiek má svoju charakteristiku - babička je hippie, dedko konzervatívec, mama ambiciózna workoholička, otec intelektuál a kreatívec, dcéra Simona hipsterka a syn Teo počítačový maniak. "Vedeli sme, že na interakcie budeme potrebovať viaceré generácie postavičiek a že rodina je najlepšia platforma, na ktorej sa dá rozohrať komédia. Je podstatné, aby naše postavičky neboli suchopárni moralisti, ale roztomilí excentrici," opisuje autorka námetu Diana Starinská Kacárová.

V súčasnosti RTVS dokončuje prvú 25-dielnu sériu seriálu, ktorú bude postupne vysielať do júna budúceho roka. Producentsky na nej spolupracovala spoločnosť K2 Production a autorom grafického dizajnu je Ové Pictures. Finančne ho podporil Audiovizuálny fond.

Komentáre