Hudba a film

Benefícia Hudba bez bariér bude v novom amfiteátri vo V. Podhradí

"Na jedinečnom koncerte vystúpia speváčky Sima Magušinová, Celeste Buckingham, skupina Peter Bič Project, Martin Harich, či vokálna kapela For You."

TASR, 3. augusta 2022 10:55
Speváčka Sima Magušinová. Foto: PARASPORT24

Výnimočný projekt Hudba bez bariér mieri do Vršatského Podhradia. 14. septembra 2022 poteší fanúšikov v novovybudovanom amfiteátri v malebnom prostredí hotela Jasoň. Večer plný emotívnej hudby organizuje už po desiatykrát občianske združenie PARASPORT24.

„Som veľmi rád, že sa projektu Hudba bez bariér pod hlavičkou OZ PARASPORT24 darí. Teším sa, že toto podujatie má už desiate pokračovanie. Tentokrát sa bude konať v novovybudovaných priestoroch amfiteátra v blízkosti hotela Jasoň, pri ktorom som osobne od začiatku jeho budovania. Verím, že tak vytvoríme nový pekný kultúrny priestor na Slovensku v krásnom prostredí Bielych Karpát. Je to po prvýkrát, čo sa Hudba bez bariér koná v exteriéri, tak dúfame, že nám bude priať počasie,“ pozýva organizátor podujatia Miroslav Buľovský z občianskeho združenia PARASPORT24.

Hudba bez bariér prinesie vyše 2-hodinový hudobný program zložený z vystúpení viacerých sólových umelcov a hudobných zoskupení. „Všetci interpreti už neraz akciu podporili. Som rád spojeniu Sima Magušinová a Martin Harich, ktorí naspievali duet pre naše občianske združenie s názvom Spojiť sily. Projekt Hudba bez bariér doteraz pomohol ľuďom v hodnote vyše 50 tisíc eur. Vždy na akcii priamo odovzdáme šek pre vybranú osobu, rodinu, či inštitúciu. Teraz zisk poputuje na pomoc rodinám, ktoré vyberieme z Trenčianskeho kraja, a to aj v spolupráci s Nadáciou Františka Mišúna“ konštatuje Miroslav Buľovský.

Charitu podporia skupina Peter Bič Project, spevák Martin Harich, vokálna kapela For You, slovenský spevák Christián Forgáč známy pod umeleckým menom ako Chris Ellys a huslistka Victoria Linnen. Na akciu sa teší aj obľúbená speváčka Sima Magušinová. „Na podujatie Hudba bez bariér sa veľmi teším. A to predovšetkým na mojich priateľov vozíčkarov a hudobníkov, s ktorými mám aj takto možnosť sa vidieť a porozprávať.Tento rok zaspievam aj nejaké nové piesne a budeme hrať v menšej kapelovej zostave,tak to bude také rodinné,“ neskrýva radosť speváčka Sima Magušinová,
Celeste Buckingham. Foto: Photo Hruško

Výťažok zo vstupného venuje organizátor už tradične na dobročinné ciele občianskeho združenia PARASPORT24. Časť tejto pomoci daruje priamo na mieste počas podujatia. Práve táto myšlienka nadchla aj známu speváčku Celeste Buckingham. „Na akciu sa veľmi teším, je to moje prvé vystúpenie po návrate na Slovensko v septembri. Na Hudbe bez bariér som už vystupovala v Liptovskom Mikuláši a bola to krásna akciaso zmysluplným obsahom.Podporujem viaceré charitatívne projekty a podujatia, pokiaľ mi čas a pracovné povinnosti dovolia, a ak v nich vidím zmysel a prínos. A Hudba bez bariér k nim bezpochyby patrí. V neposlednom rade mám rada atmosféru, ktorá na podujatí vládne. Na chvíľu sme tam všetci jedna veľká rodina a to je skvelý pocit pre všetkých,“ vyznala saCeleste Buckingham.

Občianske združenie PARASPORTt24 vzniklo v roku 2006 a venuje sa organizácii rôznorodých projektov na podporu ľudí s hendikepom, ktorí ako jednotlivci majú obmedzené podmienky na získavanie finančných a iných prostriedkov pre vlastný rozvoj. Tým, ktorým pomôže, potom ďalej pomáhajú hlavne sociálne slabším rodinám po celom Slovensku.


Komentáre