Hudba a film

Andrej Šeban odohrá priamy prenos Turné 2020 online

"Vzhľadom na pandemické opatrenia sa Turné 2020 koná bez obecenstva a je streamované online."

TASR, 3. novembra 2020 13:53
Foto: TASR Dušan Hein

Po viacerých zmenách a odkladoch sa fanúšikovia Andreja Šebana dočkali aj koncertov. Turné 2020 sa presúva do online priestoru, streamované bude naživo priamo z koncertných sál 10. novembra v Martine (Barmuseum), deň nato v Prievidzi (Regionálne kultúrne centrum), 12. novembra v Banskej Štiavnici (kino Akademik) a deň nato v Nových Zámkoch (Dom kultúry). Andrej bude hrať aj pesničky z nového albumu Rock and Roll z Rači, ktorý podporil videoklip režiséra Petra Važana ku skladbe Princ.

Vzhľadom na pandemické opatrenia sa Turné 2020 koná bez obecenstva a je streamované online. Každý, kto si zakúpi alebo už zakúpil lístok, obdrží v deň koncertu unikátny link, prostredníctvom ktorého bude môcť koncert sledovať online.

„Mojou snahou je zahrať štyri rozličné koncerty, kde predstavím svoju rizikovú skupinu, ktorej som jediným členom, kapelníkom, a na týchto koncertoch aj priamym divákom. Budete počuť skladby z nového albumu vo verziách klavír a spev, čiže v ich východiskových tvaroch, množstvo improvizácií, variácie na ľudové témy a hudbu, o ktorej teraz ani ja netuším, aká bude. Vznikne len v daný moment a len pre divákov,“ uviedol pre médiá Šeban.



„Pripravovať trikrát jedno turné je zážitok, učí to pokore a vytrvalosti. Priamy prenos Turné 2020 je spôsob, ako spojiť pocit zo šnúry ako ju poznáme, so snahou udržať život aj v kultúrnych stánkoch v slovenských mestách. Tiež je to o ľuďoch, vďaka ktorým sa to môže celé diať. Umelci, technici, zvukári, organizátori, personál v regiónoch a ďalší ľudia, ktorých týmto chceme podporiť a povzbudiť,“ doplnil manažér hudobníka Tomáš Lukačka.









Komentáre